Potrivit oamenilor de stiinta, exista unele alimente deosebit de benefice pentru organism. De fapt, sunt mult mai multe, dar in acest articol se vor prezenta cele ale caror proprietati utile au fost bine studiate si testate, in timp.

Dar asta nu inseamna ca doar aceste 10 produse se vor „aseza” acum in frigider. Insa ele nu trebuie uitate si de asemenea, trebuie sa fie prezente in orice dieta.

  • Varza

Prin cantitatea de vitamina C, varza depaseste portocalele si exista mai mult calciu in ea decat in ​​lapte. Varza stimuleaza productia de globule rosii, promoveaza intinerirea tesuturilor, activeaza metabolismul, scade colesterolul din sange, imbunatateste imunitatea si intareste muschiul inimii.

  • Morcovul

Are un efect benefic asupra vederii si, potrivit multor oameni de stiinta, poate chiar preveni dezvoltarea cancerului. Si aceasta este doar o mica parte din ceea ce este capabila aceasta leguma minune, care merita nu numai respect, ci si includere indispensabila in dieta zilnica.

  • Ceapa si usturoiul

Intaresc sistemul imunitar, scad nivelul colesterolului din sange, vin in ajutor in caz de afectiuni hepatice si sunt pur si simplu indispensabile pentru raceli.

  • Merele

Consumul de mere incetineste cresterea celulelor canceroase, amelioreaza inflamatia si normalizeaza functionarea stomacului. Si in plus, merele sunt o adevarata camara de vitamine si minerale care sunt benefice pentru sistemul imunitar si sistemul circulator uman.

  • Fasolea

Cantitatea de proteine ​​din fasole este superioara celei din carnea de miel, pui. Vesti bune pentru vegetarieni si pentru cei care postesc!

  • Branza de vaci

Contine calciu si fosfor necesare pentru formarea tesutului osos, a dintilor sanatosi, unghiilor, inimii, creierului si a vaselor de sange.

  • Uleiul de masline

Contine acizi grasi mononesaturati, care sunt foarte buni pentru inima si lupta impotriva placilor de colesterol. Acizii oleici, care fac parte din uleiul de masline, ajuta la intarirea memoriei si au un efect benefic asupra proceselor de gandire.

  • Pestele

Dintre toate tipurile de pesti, cei de mare din marile reci, cum ar fi somonul, sunt considerati necesari – sunt campioni in continutul de grasimi omega-3, omega-6 si fier.

  • Nuci

Este suficient ca un adult sa manance doar 5 miezuri de nuca pentru a obtine aportul zilnic de vitamina C.

  • Ceai verde

Doar ceaiul verde adevarat contine antioxidanti si este deosebit de bogat in vitamina C (2 cani de ceai verde echivaleaza cu 7 portocale).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here