Ceaiul verde este cunoscuta ca fiind licoarea magica anti-imbaranire, fiind un aliat de nadejde al sanatatii si tineretii. Consumul de ceai verde zilnic este esential pentru o viata sanatoasa, obicei pornit de la poporul japonez, care prefera combinatia savuroasa formata din ceai verde, iasomie si turmeric.

Consumul de ceai verde poate sa reduca riscul de a dezvolta boli cardiace si chiar maladia Alzheimer, ajutand la mentinerea densitatii osoase la un nivel mai bun si la prevenirea bolilor oculare sau la dezvoltarea accidentelor vasculare cerebrale.

Ce este si cum se consuma ceaiul verde?

Ceaiul verde este un ceai concentrat si macinat foarte fin sau sub forma de frunze, fiind folosit in ceremoniile japoneze ale ceaiului, cu traditii de sute de ani.

Recent, ceaiul verde a capatat notorietate in intreaga lume gratie consumului de antioxidanti. Practic, ceaiul verde contine numeroase substante benefice pentru sanatate, flavonoizi, polifenoli cu puternice efecte antioxidante si alte substante precum:

  • acid linoleic;
  • quercitina;
  • aginenina;
  • aminoacizi si enxime;
  • metilxantina;
  • minerale si oligoelemente importante;
  • clorofila si carotenoizi;
  • compusi volatili.

Beneficiile ceaiului verde pentru sanatate

Ceaiul verde, daca este consumat in mod regulat, are urmatoarele beneficii asupra organismului uman:

  • reduce pofta de mancare si are capacitatea de a arde grasimile si de a ajuta consumatorii sa scape de kilogramele nedorite, imbunatatind metabolismul si ajutand a prevenirea acumularii in greutate. De asemenea, ceaiul verde reduce pofta de mancare si previne acumularea grasimilor in corp;
  • aduce numeroase beneficii asupra pielii, avand efecte importante antiinflamatorii. Produsele ce contin ceai verde si sunt aplicate local imbunatatesc circulatia in zonele afectate si provoaca raspunsuri antiinflamatorii;
  • aduce numeroase beneficii pacientilor ce sufera de boli cardiovasculare. Ceaiul verde reduce mortalitatea provocata de bolile cardiovasculare, reducand tensiunea arteriala si inflamatiile din organism si imbunatatind functia tesutului epitelial;
  • reduce nivelul colesterolului rau din sange, fiind consumat sub forma de ceai sau de capsula;
  • reduce riscul producerii unui accident vascular cerebral;
  • reduce riscul formarii diabetului de tip II;
  • aduce beneficii asupra memoriei de lucru si ajuta la tratarea problemelor cognitive cauzate de afectiuni neuropsihice;
  • protejeaza vederea si previne bolile oculare;
  • aduce beneficii sistemului osos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here