Vizitele in cabinetul medicului dentist trebuie efectuate cu regularitate chiar si atunci cand nu exista probleme vizibile. Este important ca sanatatea orala sa fie atent evaluata in fiecare an pentru a preintampina aparitia unor afectiuni severe precum paradontita sau cariile. Exista si situatii cand durerile insuportabile necesita decizii radicale asa cum se intampla in cazul extractie maselelor de minte.

Trebuie extrasa maseaua de minte sau nu?

De regula, medicii nu recomanda extractia dintilor, eforturilor lor fiind indreptate spre salvarea acestora indiferent de problema intampinata. Cu toate acestea, exista si situatii cand extractia de masea este mai mult decat necesara. Maselele de minte, spre exemplu, nu au nicio functionalitate si ajung sa dea mari batai de cap pacientilor. Din cauza faptului ca sunt situate pe ultimul rand, periajul nu se poate realiza cu rigurozitate si astfel riscul aparitiei cariilor este mare.

In plus, acestea nu au suficient de mult spatiu pentru a iesi asa ca imping maselele din fata pentru a-si face loc. Cu alte cuvinte, dintii ajung sa isi modifice pozitia, dantura avand doar de suferit. Peste toate acestea se adauga si durerile acute pe care pacientii le simt in momentul eruperii.

De ce sa alegem clinica Elveto Dent pentru extractia maselei de minte?

La Elveto Dent, o clinica stomatologica din sector 2, medicii realizeaza astfel de interventii cu aparatura moderna de ultima generatie. Preturile practicate sunt mai mult decat accesibile, insa exista si posibilitatea achitarii in rate, fara dobanda. Sanatatea orala este extrem de importanta si nu trebuie neglijata din cauza aspectului financiar astfel ca medicii se afla mereu in cautarea celor mai bune oferte pentru a satisface necesitatile publicului larg.

Extractie masea de minte | clinica stomatologica din sector 2 | CabinetStomatologicSector2.ro

Extractie masea de minte

Conform informatiilor prezentate pe site CabinetStomatologicSector2.ro, extractia in cazul maselelor de minte se realizeaza doar dupa efectuarea unei radiografii dentare pentru ca medicul specialist sa aiba o imagine de ansamblu asupra danturii. In plus, exista posibilitatea ca pacientii sa aiba nevoie si de o mica interventie chirurgicala, in situatia in care maseaua este inclusa in gingie.

Totul se realizeaza sub anestezie locala, insa perioada de recuperare poate fi usor dureroasa. Pentru a preveni aparitia unei infectii, medicii vor prescrie un antibiotic urmand ca dupa 5-7 zile, pacientii sa se prezinte pentru scoaterea firelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here