Exista o multime de tipuri diferite de mousse si metode variate de a pregati ceva simplu cu doar cateva ingrediente, dar metoda traditionala este cea mai apreciata pentru ca este cea mai versatila. Intrucat reteta are atat de putine ingrediente, trucurile de baza pot da zeci de combinatii de arome diferite. Cerul este limita pentru crearea unei retete personalizate de mousse.

Mousse-ul este desertul visurilor, incredibil de usor de facut si extrem de delicios. La baza, mousse-ul se face prin aerare. Se poate aera frisca, meringue (albus de ou si zahar), pate a bombe (oua intregi si/sau galbenusuri de ou si zahar) sau o combinatie dintre acestea. Baza poate fi dintr-o multime de lucruri: ciocolata topita, fructe, coaja de fructe sau o crema preparata precum budinca, creme anglaise sau un sos de vanilie pe baza de lapte si ingrosat cu galbenus de ou.

Multe retete de mousse fac apel la gelatina pentru ca aceasta ajuta la stabilizarea spumei. Un inlocuitor al gelatinei ar putea fi si agar agar. Cu toate acestea, unele retete nu necesita niciun agent de ingrosare, iar acest lucru se intampla atunci cand ingredientul de baza este ciocolata care ajuta mousse-ul sa fie ferm.

Mousse-ul nu este clasificat ca fiind un desert greu de facut, insa realitatea este ca se lucreaza cu o lista de ingrediente sensibile la temperatura si timp, ceea ce inseamna ca toate, inclusiv ustensilele, trebuie sa fie pregatite din timp.

De obicei, mousse-ul se serveste in cupe, insa mai exista o posibilitate de servire: torturile. Exista torturi facute in mare parte din mousse, absolut delicioase si aspectuoase. Pentru a realiza un tort din mousse, aveti nevoie de un blat ca baza, iar apoi straturile din mousse vor fi asezate succesiv unul peste altul. Acest tip de tort este unul sensibil, insa deosebit de delicios si aromat.

Torturi de lux la comanda Bucuresti

Torturi de lux

Pentru a realiza un tort de mousse acasa, aveti nevoie de cateva instrumente esentiale in care ar trebui sa investiti, insa daca doriti, la cofetaria online eTorturi.ro, puteti face torturi la comanda. Aici, echipa executa torturi de lux la cererea clientilor, pentru orice tip de eveniment. Pentru a vedea optiunile disponibile, preturile si facilitatile, accesati etorturi.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here