In momentul in care decizi sa cumperi o locuinta apare o dilema inevitabila: locuinta noua sau veche? Pretul nu este singurul factor pe care trebuie sa il iei in considerare atunci cand vrei sa cumperi o casa sau un apartament ci si daca locuinta este noua sau veche.

De ce sa cumperi o locuinta noua?

Achizitionarea unei locuinte noi prezinta o multime de avantaje. Sa cumperi o locuinta noua inseamna sa dispui de o locuinta care raspunde ultimelor norme tehnice de izolare si de securitate, amenajata modern, dotata cu ultimele tehnologii. Norma de izolare termica actuala ne permite sa reducem cheltuielile la factura de energie. In plus, locuintele noi beneficiaza de toate garantiile de la constructor. In ceea ce priveste amenajarea interioara, este mult mai usor sa te proiectezi intr-o locuinta noua, sa alegi echipamentele si amenajarea in functie de gusturile tale.

Locuinta veche nu prezinta doar avantaje ci si unele dezavantaje

Achizitionarea unei locuinte vechi prezinta si unele dezavantaje care poate sa ii faca sa ezite chiar si pe cei mai convinsi. Principalul este dificultatea de a gasi o locuinta veche in centrul orasului, unde terenurile sunt de obicei mai rare dar scolile si mijloacele de transport in comun sunt mai accesibile.

Locuinta veche, o solutie potrivita?

Cei care isi doresc o locuinta undeva in centrul orasului, in apropiere de scoli, de mijloacele de transport in comun sau de magazine prefera de obicei sa opteze pentru o locuinta mai veche. Alegerea este vasta in acest caz si locuintele bine situate nu lipsesc din peisaj. Cei care se lasa tentati de locuintele vechi sunt cei care prefera farmecul unei locuinte dotate cu tavane inalte, feronerie sau elemente din lemn. Chiar daca nu pretul este cel care face totul, este posibil sa gasesti o locuinta veche cu 20% mai ieftina decat una noua.

Fie ca este vorba despre o locuinta noua sau una veche, alegerea se va face in functie de nevoile si preferintele fiecaruia si dupa o reflexie indelunga. Nu este o decizie care trebuie luata in graba. De obicei tinerii opteaza pentru apartamente in blocuri noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here