Caii sunt unele dintre cele mai frumoase animale. Pe langa aspectul lor frumos, au si o natura umila binevoitoare, care ajuta la construirea unei relatii armonioase cu oamenii. Cu toate acestea, a avea un astfel de animal de companie este atat o mare placere, cat si o responsabilitate serioasa.

Ingrijirea cailor este una specifica, importanta si nu trebuie subestimata de catre cei care iau in considerare un astfel de pas. Iata ce trebuie stiut despre ingrijirea cailor.

Pentru cresterea corecta a cailor este bine sa se acorde atentie grajdului. Trebuie construit cu materiale ecologice, iar cea mai buna solutie este lemnul. In plus, este bine sa fie inconjurat cu caramizi pentru a proteja animalele de intemperii.

Dimensiunea optima pentru un cal este de aproximativ 16 metri patrati si o inaltime de aproximativ 3-4 metri. Usile stabile trebuie sa ofere spatiu suficient pentru trecerea animalelor. De asemenea, este necesar sa se furnizeze o tava de hranire adanca, care se afla langa lumina soarelui.

Pentru caii de reproductie este indicat sa li se asigure temperaturi in intervalul 15-18 grade si umiditate in jur de 60-75%. Optiunea optima pentru iluminare este lumina estompata, nu prea luminoasa si nici prea slaba.

Pentru aceste animale este bine ca locul sa fie ventilat in mod regulat. Cea mai eficienta solutie este instalarea unei ventilatii speciale pentru purificarea aerului.

Un alt aspect cheie al reproducerii corecte a acestor animale este mersul regulat. Cailor nu le place sa fie restrictionati, asa ca este recomandat sa fie plimbati de aproximativ 3 ori pe saptamana.

  • Hrana pentru cai

Este important sa se inteleaga: sanatatea calului va depinde direct de cat de bine este aleasa hrana. In primul rand, vitaminele si toate mineralele necesare trebuie sa fie prezente in meniul calului pentru a preveni lipsa de micronutrienti vitali.

Meniul calului ar trebui sa se schimbe, in functie de anotimp, de varsta animalului si de scopul pentru care este pastrat.

Caii sunt reprezentanti ai ierbivorelor, respectiv dieta lor ar trebui sa fie compusa numai din alimente vegetale. Este strict interzis sa se „rasfete” animalul cu produse de cofetarie, ciocolata etc. – un minut de slabiciune poate costa cateva zile de tratament si afectarea tractului gastrointestinal.

Cele mai bune componente ale meniului pentru cai sunt: fanul sau iarba, in functie de anotimp, legumele, orzul, ovazul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here