Joaca la laditele cu nisip sunt foarte populare in randul copiilor care locuiesc in mediul urban, dar si rural. Majoritatea locurilor de joaca sunt dotate acum cu o ladita de nisip pe care atat baieteii, cat si fetitele le prefera, fie pentru a face castele de nisip, forme din nisip, pentru a se juca pe roluri si nu numai.

Doar ca laditele cu nisip sunt pline de bacterii, paraziti si ciuperci, sunt uneori toaleta publica a pisicilor fara stapan si reprezinta un adevarat pericol pentru copiii mici, mai ales, care obisnuiesc sa bage in gura tot ce se poate.

De ce sunt laditele cu nisip periculoase pentru copii?

Laditele cu nisip, conform studiilor recent efectuate, au mai multe bacterii decat manerele usilor de la toaletele publice. Iar acest lucru este cu atat mai periculos cu cat copiii mici obisnuiesc sa bage in gura nisipul sau jucariile de nisip.

Copiii adora laditele cu nisip pentru joaca, dar acestea nu sunt tocmai curate si nici sigure. Bacteriile nu sunt singurele rele care pandesc din laditele cu nisip si atenteaza la sanatatea copiilor, ci si mucurile de tigara sau alte lucruri aruncate la intamplare de parinti sau trecatori.

Ca si niste cutii de gunoi, laditele de nisip invita animalele de toate felurile, caini, pisici si sobolani sa le foloseasca pe post de bai si de locuri de relaxare, ceea ce determina prezenta parazitilor si oualor acestora. De aceea copiii sunt expusi la numeroase afectiuni din cauza jocului la ladita cu nisip.

Copiii se imbolnavesc si parintii nu gasesc cauza exacta- ladita cu nisip poate fi vinovata

Cand copiii se imbolnavesc si iau o bacterie sau un virus stomacal sau pur si simplu racesc inexplicabil ori se confrunta cu oxiuri sau alte tipuri de paraziti intestinali, foarte rar se intampla ca parintii sa ia in calcul faptul ca ar putea fi de vina joaca la ladita cu nisip.

Parintii nu vor lega acest eveniment de faptul ca in urma cu cateva saptamani copilul s-a jucat intr-o ladita cu nisip, dar spatiile de joaca cu nisip din locurile publice sunt adevarate pericole pentru sanatatea copiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here