Orice leziune de la nivelul dintilor sau a structurilor de sustinere a dintilor, cum sunt gingiile, limba, obrajii sau buzele, poate fi o urgenta stomatologica. Acestea necesita, de obicei, o interventie rapida a medicului dentist mai ales daca sunt insotite de sangerari si dureri.
De asemenea, fracturile dentare sunt si ele o urgenta dentar, acestea fiind una dintre cele mai dese situatii pentru care pacientii se prezinta la cabinetul de urgente stomatologice non-stop din Iancului, din cadrul clinicii Elveto Dent.
Cine se poate confrunta cu urgente stomatologice?
Oameni de toate varstele pot avea nevoie, la un moment dat, de o interventie de urgenta a medicului dentist, cauzele fiiind insa foarte diferite.
Daca in cazul copiilor, de exemplu, cele mai frecvente astfel de urgente sunt reprezentate de fracturi sau luxatii dentare, in ceea ce priveste adultii, acestea pot aparea fie ca urmare a unei igiene dentare deficitare, fie ca urmare a evolutiei unei afectiuni dentare deja existente.
Cabinet stomatologic din Iancului | Urgente stomatologice non-stop din Iancului | Elveto-Dent.ro
Chiar si cei mai constiinciosi pacienti pot avea nevoie, la un moment dat, de serviciile de urgente dentare ale cabinetului stomatologic din Iancului, Elveto Dent.
O durere dentara acuta, care nu cedeaza nici dupa administrarea de medicamente, aparitia unei sangerari abundente sau umflarea dintilor, a gingiilor sau a fetei, pot avea cauze diferite, motiv pentru care prezentarea la medicul dentist cat mai curand, pentru identificarea si tratarea cauzei, este absolut necesara.
Ce tratamente se aplica la cabinetul de urgente stomatologice?
Tratamentul stomatologic efectuat in cadrul clinicii Elveto-Dent.ro pentru urgente este ales de medicul dentist, in functie de problema dentara cu care se confrunta pacientul.
De exemplu, in cazul unei luxatii dentare, medicul stomatolog poate alege imobilizarea dintilor luxati sau repozitionarea in alveola si abia apoi imobilizarea acestora, in functie de starea in care se afla dintii afectati.
In schimb, in cazul pulpitei dentare – inflamatia nervului dintelui – tratamentul consta in proceduri endodontice, de extirparea nervului si obturatia canalului.
Cum tratamentele stomatologice difera in functie de problema dentara cu care pacientul s-a prezentat la medicul dentist, un consult stomatologic de urgenta este esential.