Cand vine vorba de cumpararea unei masini, oamenii au la dispozitie o varietate de optiuni. Nu numai ca ei trebuie sa decida marca si modelul masinii, ci trebuie sa decida daca doresc sa o cumpere noua sau second-hand. Aceasta este o decizie importanta si poate face o diferenta mare in ceea ce priveste aspectul financiar. O alta optiune poate fi daca plata se face numerar sau va fi nevoie de un imprumut.

Masina noua sau second-hand – avantaje si dezavantaje

Avantajul achizitionarii unei masini noi este, in general, garantia autoturismului. Majoritatea masinilor noi nu vor avea nevoie de garantie in primii ani, astfel ca oamenii se pot concentra doar pe intretinere. Un alt avantaj este ca noile masini vor dispune intotdeauna de cea mai recenta tehnologie.

Cel mai mare dezavantaj al achizitionarii unei masini noi, este ca aceasta isi pierde din valoare in primii doi sau trei ani. Asta inseamna ca oamenii vor pierde cateva mii de euro pe care nu ii vor mai recupera vreodata. Din punct de vedere financiar nu face sens achizitionarea unei masini noi decat daca persoana in cauza dispune de o suma mare de bani pe care nu o deranjeaza sa ii piarda.

Cel mai mare avantaj al achizitionarii unei masini second-hand este ca oricand poate fi revanduta la aproape aceeasi suma la care a fost cumparata. Un dezavantaj al achizitionarii unui autoturism second-hand este posibilitatea de a nu fi functionala pe termen lung, precum si necesitatea reparatiilor dese. Cu toate astea, pentru ca tehnologia a evoluat, masinile nu necesita reparatii serioase pana ce implinesc aproximativ 10 ani vechime.

Atunci cand o persoana isi doreste sa cumpere o masina noua sau second-hand, va tine cont in primul rand de aspectul financiar. Indiferent de decizie, ambele tipuri de masini costaimportant este ca oamenii sa isi permita aceasta achizitie. Un criteriu in functie de care se pot ghida oamenii privind plata masinii este achitarea tuturor ratelor in decursul a trei ani – in caz contrar, ei nu isi permit cu adevarat masina respectiva.

De asemenea, anterior cumpararii masinii clientul trebuie sa faca o cercetare privind modelul pe care il alege si recenziile acestuia. Daca persoana in cauza nu detine cunostinte despre autoturisme, poate cere unui mecanic sa arunce o privire asupra masinii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here