Stick-ul USB este un dispozitiv de mici dimensiuni si de mari capacitati ce pate fi folosit nu numai pentru a transfera fisiere intre diferite sisteme, ci si pentru alte utilitati de care dispune. Foarte putini utilizatori cunosc, din pacate, celelalte utilizari ale acestor mici dispozitive, desi acestea sunt foarte importante.

Stick-ul USB poate fi folosit pentru a bloca sau a debloca un computer

Pentru a bloca un computer se poate folosi tool-ul predator, o cheie fizica foarte utila. Stick-ul USB poate fi folosit in acest sens numai dupa ce se creeaza cheia USB.

Dupa ce este introdus, calculatorul se deblocheaza pentru a putea fi folosit, iar o data inlaturat stick-ul se restrictioneaza si accesul persoanelor neautorizate la sistem, la fel ca si in cazul folosirii functiei Lock, insa fara a introduce parola de fiecare data pentru acces la sistem.

Stick-ul USB poate fi folosit la rularea aplicatiilor portabile

Desi exista credinta ca orice program trebuie instalat inainte de folosire, nu in toate cazurile acest lucru este adevarat. Exista numeroase programe portabile ce pot fi rulate direct de pe stick-ul USB, de pe orice computer cu port USB.

Astfel, utilizatorii pot avea la indemana oricand programele necesare pentru a continua munca, desi nu au posibilitatea de a accesa calculatorul personal.

Stick-ul USB instaleaza sistemul de operare

Pentru a instala un nou sistem de operare pe computer, se poate folosi un stick bootabil USB. Cu un asemenea utilitar dedicat, se poate crea si transfera pe stick o imagine bootabila de Windows de pe site-ul Microsoft si se poate instala sistemul de operare direct de pe stick pe computer, procedura ce ramane valabila atat pentru instalarea macOS, cat si pentru instalarea Linux-ului.

Stick-ul USB permite stocarea si salvarea datelor cu Win 32 Imager

In cazul in care stick-ul USB este folosit pentru mai multe scopuri, se recomanda un back-up al continutului acestuia. Copia de rezerva se realizeaza cu Win 32 Disk Imager, creandu-se o imagine a continutului stick-ului.

Desi nu este principalul scop al stick-ului, back-up-ul poate crea usor imagini ce pot salva datele folosite ulterior pentru recuperare in caz de nevoie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here