Se spune despre copiii care traiesc in mediul rural ca sunt mai sanatosi si se dezvolta mult mai armonios. Nimic mai adevarat, sustin specialistii care pun accentul pe petrecerea timpului in aer liber, pe cataratul in copaci, alergatul dupa fluturi si carabusi, mersul in picioarele goale si cresterea animalelor.

Si copiii care traiesc in mediul urban se pot bucura de natura, soare si miscare, pentru ca exista suficient de multe activitati pe care le pot practica in parcuri, in zone din aer liber, impreuna cu parintii sau cu prietenii.

Natura este un loc perfect in care copiii isi pot petrece timpul pentru o dezvoltare armonioas a mintii si a trupului. Starea de spirit a copiilor este mult imbunatatita in natura, starea de sanatate este perfecta, copiii socializeaza cu cei din jur si, daca sunt sustinuti de catre parinti, copiii se vor bucura de frumusetile naturii.

Copiii care isi petrec timp in aer liber sunt mai calmi, mai sanatosi, mai destepti si mai creativi

Copiii care isi petrec mult timp in aer liber, si nu in fata telefonului sau a calculatorului, sunt mai calmi, au o stare de bine, nu sunt depresivi, au o stare de sanatate buna si o imunitate de fier, statul in natura prevenind obezitatea si diabetul la varsta maturitatii.

De asemenea, copiii familiarizati cu natura sunt mai atenti, se descurca bine la scoala, nu sunt frustrati, creierul li se oxigeneaza mai bine, de aceea sunt mult mai creativi si au o imaginatie impresionanta.

Modalitati prin care parintii isi pot petrece timpul in natura cu copiii lor

Parintii isi pot petrece timpul in natura impreuna cu copiii lor in parcuri, in mini excursii la munte sau in zonele din imprejurimile locuintei lor. Este important ca parintii sa isi incurajeze copiii sa faca sport in natura, sa se destinda, chiar si sa manance in aer liber, pregatind picnicuri.

Totodata, parintii isi pot petrece timpul in natura impreuna cu copiii lor mergand pe bicicleta, facand chiar plimbari nocturne in cautare de licurici sau ascultand greierii pe perioada verii si facand mici excursii cu cortul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here