Cardiff, capitala Tarii Galilor, este o destinatie atragatoare, cu un aer modern. Zona de pe malul apei, reamenajata incepand cu anii 1990, gazduieste hoteluri, restaurante si magazine, facand-o o zona frumoasa de vizitat.

Orasul are o serie de atractii demne de remarcat, dintre care cele mai importante sunt Muzeul folcloric galez, Muzeul National din Tara Galilor, Castelul Cardiff si incanta pietonala Queen Street.

Cardiff este, de asemenea, o destinatie placuta pentru cei care doresc sa faca excursii in sudul Tarii Galilor. La doar o scurta calatorie cu masina de Cardiff se afla orasul Caerphilly, cu Castelul Caerphilly al XIII-lea, care poate fi vizitat cu usurinta intr-o excursie de o zi. Un pic mai departe, Parcul National Brecon Beacons este una dintre comorile naturale ale tarilor, cu ponei salbatici, numeroase trasee si Henryd Falls.

Un alt oras istoric care merita vizitat este Pembroke, cu Castelul Norman Pembroke. Parcul national de coasta Pembroke din apropiere ofera o zona excelenta pentru plimbari, cu o pista de coasta pitoreasca extinsa care duce pe langa plaje si stanci.

Unul dintre cele mai vechi orase din Tara Galilor, Swansea este un loc interesant, cu un peisaj inconjurator spectaculos. Orasul este cunoscut pentru gradinile si parcurile sale impresionante, precum si pentru evenimentele culturale anuale.

Unul dintre punctele culminante aici este Piata Swansea plina cu tot felul de produse alimentare si imbracaminte. Mumbles, o zona din Swansea, are o promenada, un debarcader si o zona de divertisment cu restaurante si cafenele.

Dincolo de Mumbles se afla Peninsula Grower, o zona naturala frumoasa, cu cateva orase si sate mai mici, intinderi largi de plaja care atrag surferii.

Statiunea de coasta Tenby, care inca pastreaza zidurile orasului vechi, este o alta destinatie populara, in special vara. Chiar la sud de Tenby se afla Insula Caldey, cu ramasitele unei vechi abatii, care poate fi vizitata intr-o excursie cu barca.

In nordul Tarii Galilor, vizitatorii pot experimenta in aer liber Parcul National Snowdonia. Mersul pe jos si drumetiile sunt unele dintre cele mai bune moduri de a vedea parcul, dar pentru un pic mai mult lux, calea ferata Snowdon Mountain ofera, de asemenea, o excursie pitoreasca prin zona. O alta atractie populara din nord este Castelul Caernarfon care dateaza din secolul al XIII-lea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here