Operatiunea de detartraj in sector 2 este necesara pentru eliminarea tartrului, placii bacteriene si a coloniilor de bacterii care se pot forma in gura si pot determina aparitia cariilor, dar si a gingivitei si parodontozei. Fara un detartraj efectuat in mod profesional de catre specialistii Elveto Dent cu instrumente specializate, pacientii risca pierderea dintilor in timp.

Cauzele aparitiei tartrului, complicatiile placii bacteriene si beneficiile unui detartraj sector 2

Tartrul acopera dintii pornind de la gingie si pana la jumatatea suprafetei dintelui. Tartrul este un strat lipicios compus din mai multe tipuri de bacterii. Un factor important in ceea ce priveste aparitia tartrului este igiena orala incorect realizata si bolile parodontale ce determina formarea buzunarelor la nivelul gingiilor, lucru ce accentueaza depunerile de tartru in zonele respective.

Specialistii care reprezinta clinica stomatologica din sector 2 cu sediul online la adresa Elveto-Dent.ro recomanda efectuarea detartrajului la 6 luni pentru fumatori sau la 1 an pntru nefumatori. Detartrajul dentar manual nu mai este demult o optiune pe care o folosesc medicii specialisti, ci detartrajul dentar cu ultrasunete este preferat de catre profesionisti, combinat cu periaj profesional si airflow.

Detartrajul cu ultrasunete nu produce dureri pacientului si smaltul dintilor nu este afectat, avand beneficiul de curatare a depozitelor de bacterii din spatiile mai adanci, fiind inaccesibile prin folosirea instrumentelor in detartrajul manual.

Detartraj in sector 2 | Clinica stomatologica din sector 2 | Elveto-Dent.ro

clinica stomatologica din sector 2

Daca detartrajul este efectuat in cadrul unui cabinet specializat si in mod periodic, se reduce acumularea de placa bacteriana si tartru si efectele negative ale acestora, se imbunatateste estetica dintilor, se elimina petele formate din acumularea de tartru, scad sansele imbolnavirii gingiilor si pierderii dintilor si se inlatura complet halena.

Persoanele care sufera de boli gingivale prezinta un risc crescut sa sufere un atac de cord, iar un detartraj efectuat in mod periodic reprezinta o solutie eficienta in acest sens. Nu in ultimul rand, detartrajul ii poate scuti pe pacienti de cheltuieli foarte mari, inutile, de necesitatea inserarii unor implanturi dentare si de aspectul neplacut al dintilor.

Incepand cu varsta de 14 ani se poate face detartrajul dentar la copii cu ultrasunete, pana atunci fiind indicat numai detartrajul manual usor. Pretul detartrajului dentar difera de la o clinica la alta, insa isi merita toti banii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here