In situatia in care adultii se confrunta cu pierderea mai multor dinti pe o arcada sau chiar a tuturor dintilor de pe arcada de sus sau de jos, proteza pe implant sau proteza dentara fixa sunt variante sugerate de medicii specialisti, fiind o varianta imbunatatita a protezei totale acrilice partiale mobile.

Proteza dentara clasica are stabilitate in gura prin crearea unui vid intre gingie si baza protezei, in timp ce proteza pe implant este mult mai eficienta.

Tipuri de proteza pe implant

Protezele pe implant sunt de doua tipuri, si anume:

  • proteza fixa insurubata pe implanturi sau permanenta;
  • proteza mobilizata pe implanturi.

O alta varianta pentru proteza dentara fixa este cea pe capse care se adreseaza pacientilor care mai au dinti restanti, de regula cei doi canini.

Avantajele protezei dentare fixe

Printre cele mai importante avantaje ale protezei dentare fixe recomandate de reprezentantii Implantologiesector4, un cabinet stomatologic din Bucuresti se numara:

  • stabilitate – proteza pe implanturi nu se misca in timpul masticatiei, iar stabilitatea imbunatatita permite mestecarea eficienta a alimentelor. Astfel, in stomac ajung bucati mai mici de alimente care sunt usor de digerat;
  • mentinerea pe campul protetic – proteza pe implanturi nu cade din gura atunci cand pacientul vorbeste sau stranuta;
  • estetica imbunatatita – proteza pe implant imita perfect dintii naturali;
  • masticatie eficienta- proteza pe implant este mult mai eficienta, pacientul poate simti gustul alimentelor;
  • restabilirea fonatiei in totalitate.

Etapele inserarii unei proteze pe implanturi

Conform informatiilor pe care le ofera medicii dentisti de la Implantologiesector4.ro, proteza pe implanturi este inserata intr-o etapa chirurgicala, realizata pe baza unei anestezii locale, urmand realizarea sitului implantului, inserarea propriu-zisa si sutura cu fire neresorbabile.

Proteza pe implant | Cabinet stomatologic din Bucuresti | ImplantologieSector4.ro

cabinet stomatologic din Bucuresti

In etapa protetica, care are loc dupa perioada de osteointegrare de 3-6 luni, urmeaza realizarea protezei dentare fixe, inceputa cu etapa preliminara in care se amprenteaza campul protetic pana cand se obtine amprenta functionala.

Urmatoarea etapa este cea de determinare a dimensiunii verticale de ocluzie si inregistrarea ocluziei. Pe baza acestor date se va realiza macheta viitoarei proteze, la proba careia se verifica stabilitatea, forma, mentinerea, dimensiunea si pozitia dintilor. Ultima etapa consta in inserarea protezei definitive in cavitatea bucala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here