Domeniul IT se schimba in mod constant, iar pentru profesionistii din diverse industrii, cunoasterea ultimelor tendinte in dezvoltarea IT poate fi cu adevarat interesant, dar mai ales provocator.

Schimbarile produse in domeniul IT?

  • Verticalizarea se refera la trecerea de la software-ul integral in versiuni specializate. Cu alte cuvinte, se poate spune ca se va face o trecere de la solutii software „all-in-one” la software-ul „best of race”, care ofera functionalitati avansate intr-un segment de piata bine definit. Mai flexibile, dar si mai agile, aceste noi aplicatii software usureaza viata de zi cu zi a profesionistilor.
  • Modernizarea si simplificarea interfetelor – Orice utilizator s-a confruntat cel putin odata cu un software cu o interfata complicata si de moda veche, dar din fericire, una dintre noile tendinte in dezvoltarea IT se refera la modernizarea si simplificarea interfetelor. Acestea vor fi mult mai ergonomice, dar mai ales accesibilitate utilizatorilor.
  • Simplificarea raportarii – in mod clar, ultimele tendinte in domeniul dezvoltarii IT isi propun sa simplifice vietia utilizatorului. Noul software de management si altele includ diferite functionalitati de raportare accesibile tuturor (chiar si celor care nu sunt specialisti in analiza datelor), astfel ca, angajatii companiilor sunt mai autonomi ceea ce este un punct bun.
  • Simplificarea implementarii – in prezent, se poate utiliza computerul, precum si tableta sau telefonul pentru a naviga pe web.

Acesta este motivul pentru care multe companii folosesc software gazduit in cloud pentru ca avantajele sunt multiple:

  1. Desfasurare mai rapida si mai usoara;
  2. Mai multe instalatii pe statii;
  3. Mentenanta efectuata de furnizorul de servicii;
  4. Nu exista mai multe constrangeri contractuale;
  5. Mai multe licente de gestionat.
  • Evolutia exploatarii datelor – ultima tendinta este aceea a evolutiei mineritului de date. Noul software este studiat pentru a reduce sarcinile angajaților care, astfel, se pot concentra asupra altor lucruri mai importante.

Cu cat software-ul intreprinderii evolueaza, cu atat mai mult exista dorinta de a simplifica viata de zi cu zi a profesionistilor. Pentru a face acest lucru, trebuie modernizate si simplificate interfetele, trebuie create solutii software specializate si trebuie gasite solutii pentru simplificarea raportarii. Care sunt rezultatele acestor tendinte? Angajatii sunt mult mai independenti, dar si mai productivi, deoarece pierd mai putin timp, ocupandu-se astfel de sarcini complexe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here