Detartrajul este o procedura stomatologica esentiala pentru mentinerea sanatatii orale si prevenirea afectiunilor gingivale si parodontale. Poate fi descris ca proces de indepartare a tartrului dentar (sau calculului dentar) de pe suprafata dintilor si de sub linia gingiei. Tartrul dentar este un depozit dur, compus in principal din minerale si bacterii, care se formeaza ca urmare a acumularii placii bacteriene. Daca nu este indepartat in timp util, tartrul dentar poate duce la inflamarea gingiilor, retractia gingivala, afectiuni parodontale si chiar la pierderea dintilor.

Ce presupune procedura de detartraj?

Indiferent ca se apeleaza la detartraj in sector 2, la Elveto Dent, sau la alte clinici de stomatologie, procedura include:

Evaluarea starii dentare: inainte de a incepe procedura de detartraj, medicul stomatolog evalueaza starea generala a sanatatii orale a pacientului si identifica zonele cu depuneri de tartru dentar.

Detartraj supragingival: in aceasta etapa, medicul stomatolog indeparteaza tartrul dentar de pe suprafata dintilor, folosind instrumente speciale, cum ar fi periutele dentare, detartrajul ultrasonic si chiuretele dentare.

Detartraj subgingival: daca este necesar, medicul stomatolog va efectua detartraj subgingival pentru a indeparta tartrul dentar aflat sub linia gingiei. Aceasta etapa este esentiala pentru prevenirea si tratarea afectiunilor parodontale.

Lustruirea dintilor: dupa indepartarea tartrului dentar, medicul stomatolog va lustrui suprafata dintilor pentru a elimina petele si a imbunatati aspectul zambetului.

Detartraj in sector 2 | clinica stomatologica Elveto Dent | ElvetoDent.ro

Detartraj in sector 2

 

Detartrajul in Sector 2 la clinica stomatologica Elveto Dent

Clinica stomatologica din Sector 2, Elveto Dent, Bucuresti, ofera servicii profesionale de detartraj pentru a ajuta pacientii sa isi mentina sanatatea orala si sa previna afectiunile gingivale si parodontale.

ElvetoDent.ro este o optiune excelenta pentru pacientii care cauta servicii profesionale de detartraj. Cu o echipa de experti si tehnologii moderne, in aceasta clinica se asigura o indepartare eficienta a tartrului dentar si se ajuta pacientii sa isi mentina sanatatea orala pe termen lung. Prin abordarea personalizata si consilierea privind igiena orala, pacientii pot beneficia de un zambet sanatos si stralucitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here