Scaderile de temperatura sunt cele care pot favoriza aparitia racelii deoarece sistemul imunitar slabeste. Ce simptome poate provoca? Care sunt diferentele fata de gripa? Iata in acest articol mai multe informatii.

Gripa si raceala – este important sa fie diferentiate

Gripa si raceala sunt afectiuni destul de importante si dureaza in jur de sapte zile. In ambele cazuri, simptomele sunt similare. Sunt patologii ce au o incidenta destul de ridicata si tratamentul lor consta in tratarea simptomelor.

Cele mai importante simptome ale unei raceli sunt prezena febrei si inflamarea tractului respirator superior, a ochilor si a urechilor. In plus, toate aceste simptome sunt insotite de stare de rau si pierderea poftei de mancare.

Stranutul, congestia nazala si mancarimile in gat sunt alte simptome caracteristice. Pe masura ce trec zilele, secretiile nazale devin mai groase, uneori chiar purulente ca aspect sau consistenta.

Pe de alta parte, simptomele caracteristice gripei includ frisoane, transpiratie si o aparitie brusca a febrei. Alte simptome comune includ stare generala de rau, dureri musculare, dureri de cap, dureri de gat si tuse uscata.

Cum se pot preveni racelile?

Exista unele masuri care pot preveni si reduce propagarea virusilor. Printre ele, figureaza urmatoarele:

  • Evita orice contact cu persoanele care sufera de gripa sau de raceala, cel putin in primele zile. In cazul in care chiar tu suferi de unele simptome sau neplacrei cauzare de raceala, cel mai bine ar fi sa te izolezi si sa mentii o buna stare de hidratare.
  • Spala mainile cat mai des, cu apa, sapun si gel dezinfectant. Evita locurile mai inchise sau unde este multa lume.
  • Acopera nasul si gura cu mainile atunci cand stranuti. In plus, ar trebui sa se limiteze consumul de alcool si tigarile care se fumeza in aceasta perioada. In acest fel, nu vei impiedica buna functionare a sistemului imunitar si nu iti vei forta caile respiratorii.
  • Consuma vitamina C.
  • Evita stresul deoarece este un factor ce poate diminua activitatea sistemului imunitar.

Prevenirea racelii este un lucru important nu doar datorita impactului asupra sistemului de santatate, ci si pentru ca este vorba despre una din cauzele cele mai frecvente de lipsa de la scoala sau de la munca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here