Din categoria de urgente stomatologice in sector 6, la Plaza Dent, face parte si afectiunea denumita abces dentar. Abcesul dentar este o afectiune medicala foarte des intalnita, reprezentata prin acumularea de puroi in interiorul dintilor si gingiilor.
Acesta provine de obicei din infectiile bacteriene ce s-au acumulat in pulpa sau in tesutul moale al dintelui. Concret, bacteriile formeaza placa bacteriana care se acumuleaza la nivelul dintilor si care, daca nu este indepartata, poate sa se raspandeasca in interiorul pulpei dentare sau la nivelul gingiilor, determinand aparitia unui abces.
Simptomele abcesului dentar
Abcesul dentar este foarte usor de recunoscut, inainte ca persoanele afectate sa ajuga la clinica stomatologica din sector 6. Cel care se confrunta cu abcesul va observa ca:
- simte durere in zona afectata la mestecare sau la atingere;
- observa o inflamatie;
- este sensibil la consumul de alimente si lichide foarte reci sau foarte calde;
- simt un gust neplacut la nivelul cavitatii bucale;
- au febra si o stare generala alterata;
- au dificultati la deschiderea gurii;
- au dificultati la inghitre;
- nu pot dormi.
Abcesul dentar poate fi gingival, parodontal sau periapical, tipul de abces dictand severitatea si localizarea simptomelor.
Cauze si optiuni de tratament ale abcesului dentar
Principalele cauze ale aparitiei abcesului dentar includ igiena orala defectuoasa, cavitatea bucala fiind incarcata de resturi si bacterii.
Pacientii pot dezvolta, conform reprezentantilor PlazaDent.ro, abcese dentare si in urma unor proceduri dentare care au dus la aparitia unor pungi parodontale. In unele cazuri, deteriorarea gingiilor poate duce la abcese parodontale, chiar daca nu exista parodontita.
Cele mai des intalnite optiuni de tratament recomandate de catre specialisti sunt:
Clinica stomatologica din sector 6 | Urgente stomatologice in sector 6 | PlazaDent.ro
- incizia abcesului ce trebuie taiat pentru a lasa secretia purulenta cu bacterii sa fie eliminata din corp;
- tratamentul abcesului periapical;
- indepartarea tesuturilor deteriorate;
- tratarea abceselor parodontale prin drenare si curatarea pungii parodontale;
- tratarea radacinii dintelui pentru a grabi vindecarea si a preveni aparitia altor infectii.
Pacientii care sufera de abces periapical si infectii recurente pot necesita indepartarea chirurgicala a tesutului bolnav. Procedurile sunt efectuate de catre specialisti in chirurgia buco-maxilo-faciala, iar in cazul in care abcesul apare chiar si dupa o asemenea interventie, dintele trebuie extras.