Printrecarti.ro este un magazin online de carti vechi, in care cumparatorii pot gasi volumele cautate la preturi foarte avantajoase.

Specialistii de la anticariat online Printre Carti explica de unde a aparut aceasta pasiune a oamenilor pentru carte veche si pentru carti utilizate. Noi sau vechi, cartile pot fi citite si, sincer, o carte mai veche va face posesorul sa se simta mai mult decat un cititor, pentru ca acesta poate descoperi extrem de multe lucruri intr-o carte second hand. Cartile, indiferent de pretul lor si indiferent de anul aparitiei, sunt cele mai utile obiecte dintr-o casa in care se pune accentul pe educatie si pe cultura.

Carti la reducere – solutia perfecta pentru pasionatii de lectura

Cartile vechi degaja un miros dulce, cu note de vanilie si migdale. Acest lucru suna foarte atractiv si chiar este, pentru ca, intr-o casa cu multe astfel de volume, mirosul este unul absolut rafinat si elegant. Acest miros ar fi cauzat in special de descompunerea substantelor chimice utilizate la fabricarea hartiei.

Multi cititori simt nevoia compulsiva de a-si lipi nasul de paginile unei carti vechi imediat ce intra intr-o librarie cu carti second hand. Foarte multe persoane simt un val de nostalgie la fiecare gura de aer respirar. Un profesor de chimie britanic a decis sa rezolve acest mister. El a aratat ca mirosul de hartie veche aduce aminte de copilarie, de casa bunicilor si de scoala, locuri in care se gaseau carti vechi cu un miros specific.

Potrivit profesorului, mirosul dulce cu arome de vanilie si migdale ar fi cauzat de degradarea componentelor chimice ale hartiei. Pe de alta parte, cartile noi, al caror miros este si el apreciat de multi cititori, au un parfum legat de utilizarea substantelor chimice din timpul productiei lor.

Degradarea chimica treptata a componentelor din hartie, cum ar fi lignina (un polimer complex de alcool aromatic) sau celuloza, duce la producerea de amestecuri organice diferite. Cu cat este mai buna hartia, cu atat contine mai putina lignina. Ziarele, de exemplu, contin o cantitate mai mare.

Carti la reducere | Printre Carti | anticariat online | Printrecarti.ro

carti la reducere

In plus, la anticariate exista si carti la reducere. Avand in vedere faptul ca aceste carti sunt deja la un pret mult mai mic in comparatie cu cel de pe piata, avantajul este unul considerabil. Cu tot cu reducere, cartile vor ajunge sa aiba un cost foarte-foarte mic, un motiv in plus pentru imbunatatirea si innoirea colectiei de carti din biblioteca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here