Luna februarie este cunoscuta ca fiind „luna iubirii” datorita zilelor dedicate celebrarii celui mai frumos sentiment pe care il pot simti oamenii. Desi acestia pot alege diferite modalitati prin care pot sarbatori Ziua Indragostitilor, vizionarea unui film de dragoste, care este inspirat din carti recunoscute pentru povestea lor romantica, alaturi de persoana iubita, este un mod placut de a petrece timp de calitate impreuna, in orice perioada a anului.

Desi exista numeroase recomandari de carti de dragoste care pot fi citite sau „privite” in aceasta luna, unele dintre ele au intrat deja in istorie ca fiind unele dintre cele mai frumoase povesti, ecranizate in cel mai bun mod cu putinta. Unele dintre acestea sunt:

  • Mandrie si prejudecata”, de Jane Austen

Mandrie si prejudecata” este una dintre cartile literaturii clasice, pe care oricine ar trebui sa o citeasca cel putin o data in viata. In plus, pentru cei care au fost fascinati de povestea de dragoste dintre personajele principale, din clase sociale diferite si cu prejudecati legate de clasele din care fiecare facea parte, pot alege sa vizioneze si filmul in care Keira Knightley si Matthew Macfadyen joaca in rolurile principale si care reda foarte frumos povestea faimoasei romanciere.

  •  „Pacientul englez”, de Michael Ondaatje

Un roman relativ nou, dar care a cucerit la fel de multi cititori, este si „Pacientul englez”, scris de Michael Ondaatje. Acesta spune povestea unui conte care lucra pentru Societatea Regala de Geografie a Marii Britanii si care, in urma unui accident aviatic ajunge pe patul de moarte, unde rememoreaza cele mai importante momente din viata sa, inclusiv marea sa poveste de dragoste. Filmul ecranizat dupa aceasta carte, care se afla printre cele mai recomandate pe un blog de carte, a castigat si 9 premii Oscar. Astfel ca merita vazut.

Recomandari de carti | blog de carte | Blog.PrintreCarti.ro

Recomandari de carti

Mai multe recomandari de carti ecranizate si romane care pot fi insa citite atat in luna iubirii, cat si in restul anului, pot fi gasite pe Blog.PrintreCarti.ro.

In plus, platformele de streaming au in portofolii numeroase filme care sunt inspirate din carti celebre sau pe care le-au facut celebre, filme artistice sau chiar seriale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here