Cu totii stim ca lectura este cel mai raspandit hobby, dar si cel mai versatil. Ea permite refugierea in alte vieti, lumi si galaxii, timp in care ajuta la invatarea de noi idei, fapte si modalitati de interpretare si intelegere a lumii din jur. Dincolo de acestea, permite atingerea, mirosul si simtirea celor mai fragile si, totodata, puternice arme: cartile!

S-a dovedit ca cititul face oamenii mai fericiti, mai empatici, mai inteligenti. De asemenea, cititul stimuleaza gandirea si cognitia, imbunatateste circulatia si alunga bolile degenerative, precum Alzheimer. Cititul are un impact benefic asupra corpului, mintii si spiritului. Iata cateva adevaruri care v-ar putea incuraja sa cititi zilnic, constant, cat de mult se poate!

  1. Exista peste 130 de milioane de carti tiparite.

  2. Oamenii de stiinta pot analiza substantele chimice responsabile pentru mirosul cartilor vechi pentru a determina varsta unei carti.

  3. Iubirea pentru mirosul de carti vechi poarta denumirea de bibliosmie.

  4. Cele mai citite trei carti din lume sunt: Sfanta Scriptura, cartile lui Mao Tse-Tung si Harry Potter.

  5. 68% dintre cartile vandute in intreaga lume sunt cumparate de femei

  6. Cea mai scumpa carte din lume este o carte de Psalmi editata in anul 1640. Valoarea acesteia a fost de 14.2 milioane de dolari.

  7. Cea mai mare carte din lume este Atlasul Klencke, care masoara 1.75 metri inaltime si 1.90 metri cand este deschisa.

  8. Prima carte care a primit titlul de bestseller a fost ”Nebunia naturii” scrisa in 1889 de Alice Brown.

  9. Prima carte aparuta vreodata in formatul cunoscut azi, este Biblia lui Gutemberg, tiparita in anul 1453 de catre cel care a inventat tiparul, Johannes Gutemberg.

  10. Cel mai lung roman scris vreodata este ”In cautarea timpului pierdut” scris de Marcel Proust si contine aproximativ 9.609.000 de caractere.

Cumpar carti vechi | www.anticariat-carti.com

carti

Exista multe curiozitati despre carti, multe recorduri inregistrate, insa cel mai mare record al unei carti este acela de a schimba inima, atitudinea si gandirea, acela de a transforma si de a modela acolo unde nimic altceva nu functioneaza. Daca aveti astfel de carti si doriti sa le impartasiti cu altii, cumpar carti vechi sau noi, celebre sau mai putin celebre. Accesand http://www.anticariat-carti.com/ puteti afla mai multe detalii despre cum cumpar carti din Bucuresti pentru a le revinde intr-un anticariat iubit de toti romanii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here