O informatie pe care s-ar putea sa o stiti este aceea ca cele mai multe cereri de divort sunt depuse in luna ianuarie. Cu siguranta, oamenii isi doresc niste sarbatori de iarna linistite, iar apoi, cand viata intra in cursul normal, situatia se schimba si apare dorinta de separare. De ce se despart oamenii? Exista motive infinite, dar iata cateva moduri de a evita o astfel de experienta!

Viciile pot afecta, in mare masura, viata de familie. Daca la inceput acestea nu sunt privite ca un impediment, pe masura ce timpul trece si apar copiii si alte diverse situatii de criza, viciul partenerului ar putea deveni un motiv de cearta. Este necesara o doza uriasa de vointa pentru a renunta singur la viciul avut, insa exista centre speciale care pot fi de folos, mai ales in ceea ce priveste renuntarea la alcool, fumat, jocuri de noroc.

Infidelitatea este un alt motiv pentru care doi oameni casatoriti ajung sa se desparta. Cu siguranta, majoritatea familiilor se intemeiaza pe dragoste si cei doi se casatoresc pentru ca doresc acest lucru. Pe parcursul relatiei, lucrurile se racesc, apropierea dispare, iar unul sau chiar amandoi membrii ai cuplului ajung in bratele altcuiva. Pusi fata in fata cu fapta, le este dificil sa accepte si, de cele mai multe ori, despartirea este inevitabila. Solutia ar fi aceea de a respinge total posibilitatea de a avea o relatie extraconjugala!

De fiecare data cand o persoana are o zi proasta, aduce acasa toata mania nejustificata. Acest lucru nu este corect fata de partener deoarece el sau ea nu are nicio vina si nici nu merita ca mania acumulata in alt context sa fie revarsata asupra sa. Se recomanda ca la final de program, toate problemele sa fie lasate la locul munca iar acasa sa vină sotul/sotia si nu angajatul.

Un alt motiv este acela de a nu fi un sustinator real al partenerului, de a deveni o persoana toxica pentru celalalt, de a nu arata atentie, de a minti, de a amagi, de a renunta prea usor atunci cand lupta este vitala, de a nu comunica.

Schimbarea modului in care cei doi se raporteaza unul la celalalt, implicarea in viata de familia, crearea unor momente unice si speciale, crearea unui cadru sigur pentru partener si pentru copii, alegerea zilnica de a iubi si accepta, sunt metode sigure de a nu ajunge la divort!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here