Exista multe remedii naturale pentru imbunatatirea memoriei si a puterii de concentrare. Nu numai persoanele in varsta sufera de probleme de concentrare si de memorie. Multi tineri sunt, de asemenea, afectati de aceasta problema.

Acest lucru este cauzat de mai multi factori, cum ar fi cresterea activitatii si cresterea cerintelor la scoala, munca sau viata personala, precum si stresul bine cunoscut.

Exista si alte motive pentru pierderea memoriei. De exemplu, modificari hormonale, medicamente precum antihistaminice si anestezice. Insomnia poate afecta si ea memoria.

Cand nu se asigura corpului suficienta odihna, este foarte posibil sa se observe modificari de concentrare si incetinire a reflexelor. Iata insa cele mai utilizate si recunoscute mijloace naturale de intarire a memoriei.

  • Ginkgo biloba

Ginkgo biloba reduce manifestarile de hiperactivitate si imbunatateste puterea de concentrare. Este unul dintre cele mai cunoscute si utilizate remedii pentru probleme cu concentrarea si memoria.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a aprobat utilizarea unui extract standardizat de frunze de Ginkgo biloba pentru tratamentul pierderii de memorie si a lipsei de concentrare.

Extractul de Ginkgo are un efect extrem de benefic la persoanele cu tulburare de hiperactivitate cu deficit de atentie. Studiile efectuate la astfel de persoane de toate varstele arata rezultate incurajatoare. Ca urmare a terapiei, acestea prezinta mai putine semne de hiperactivitate, distragere si imaturitate.

  • Ceaiul verde pentru intarirea memoriei de lucru

Ceaiul verde este eficient in tulburarile usoare ale memoriei cauzate de medicamente, modificari hormonale si imbatranire. Acest efect se datoreaza aminoacidului teanina, care este prezent in mod natural in ceai (100 g de ceai contine de obicei 1 pana la 2 g de teanina).

Ceaiul verde este utilizat eficient pentru a imbunatati functia cognitiva si pentru a reduce progresia afectarii cognitive la varstnici.

  • Ginsengul

Ginsengul este o planta care are un efect benefic asupra functiilor cognitive si asupra concentrarii mentale. Are un efect stimulativ, adaptogen si intaritor.

Ceaiul de ginseng este utilizat la copiii adolescenti cu tulburare de hiperactivitate si deficit de atentie. O utilizare regulata va duce la scaderea hiperactivitatii si a problemelor de concentrare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here