De-a lungul istoriei literaturii, numeroase carti au fost atat de apreciate incat au intrat in lista cu cele mai bune carti recomandate pentru a fi citite cel putin o data in viata.

In lista acestor carti se numara cel putin cateva sute de titluri, de aceea pentru pasionatii de lectura este greu sa se faca o selectie a acestora. Site-ul blog.printrecarti.ro recomanda:

  • 1984 scrisa de George Orwell

George Orwell a scris cartea 1984 cu scopul de a prezenta actiunea intr-un viitor marcat de regimul totalitar, in care toate opiniile personale, in care educatia si iubirea nu numai ca sunt interzise, ci sunt controlate indeaproape si valorile umane cunoscute sunt rasturnate.

In cartea 1984, razboiul devine pace, libertatea sclavie si ignoranta putere, astfel incat oamenii sunt spionati peste tot, chiar si in propriile lor case.

  • Micul Print scris de Antoine de Saint Exupery

Cea mai buna carte a secolului XX in Franta votata de catre cititori, Micul Print a fost apreciata si inca este in intreaga lume, fiind tradusa in peste 361 de limbi, inclusiv in Braille.

Micul Print este una din cartile ce trebuie citite cel putin o data in viata, fiind una din cele mai publicate carti din lume si a doua cea mai tradusa carte din lume dupa Biblie.

  • Un veac de singuratate, scris de Gabriel Garcia Marquez

Romanul lui Gabriel Garcia Marquez este una din cele mai traduse carti din limba spaniola si este una din cele mai bune carti de citit intr-o viata, autorul castigand chiar Premiul Nobel pentru Literatura pentru contributia in acest domeniu.

Carti recomandate | Carti de citit | Blog.PrintreCarti.ro

carti de citit

  • Madame Bovary scrisa de Gustave Flaubert

Romanul publicat in anul 1956 a fost interzis pentru ca a fost considerat ofensator din punct de vedere al moralitatii. Aceasta carte trebuie citita cel putin o data in viata pentru ca spune povestea unei tinere cu iluzii romantice si in cautarea iubirii, o poveste despre negarea realitatii, despre visele ireale si despre zbuciumul emotional, precum si despre lupta cu o iubire care vine ca un uragan care schimba complet viata oamenilor si starneste furtuna in inima lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here