In general, medicii dentisti evita sa apeleze la extractia dentara, aceasta fiind o ultima solutie de tratament, care este valabila chiar si in cazul dintilor de lapte ai copiilor. Desi nu sunt definitivi, dintii de lapte au un rol foarte important in dezvoltarea celor mici.

In plus, pot influenta si modul in care va erupe si va evolua dantura definitiva. De aceea, este foarte important ca acestia sa fie ingrijiti si pastrati intr-o stare cat mai buna. Totodata, in urma unei astfel de extractii dentare pot exista si alte efecte negative, pe langa aspectul estetic si dificultati la masticatie, cum ar fi migrarea dintilor invecinati pentru a umple golul ramas, ceea ce poate duce la o crestere intr-o pozitie gresita.

Cand si de ce sunt necesare extractiile dentare la dintii de lapte?

Cu toate acestea, exista si situatii in care extractia dintilor de lapte este singura solutie prin care se poate rezolva o problema dentara. Printre aceste situatii se afla si urmatoarele:

  • daca dintele de lapte se misca prea mult si impiedica masticatia copilului;
  • daca dintele este foarte cariat si o radiografie arata ca dintele definitiv este pe cale sa erupa;
  • daca dintele este rupt si dintele definitiv creste dedesubt;
  • daca impiedica aparitia dintelui permanent;
  • daca dintele este fracturat ca urmare a unui impact violent si restaurarea nu este fezabila;
  • daca dintele de lapte este prea deteriorat si nu poate fi tratat;
  • un abces poate fi, de asemenea, cauza extractiei unui dinte de lapte.

Pentru oricare dintre aceste situatii, parintii pot apela la un medic dentist din Drumul Taberei, din cadrul clinicii Plaza Dent, in echipa careia exista medici dentisti specializati pentru orice ramura a stomatologiei, inclusiv pedodontie.

Extractii dentare | dentist din Drumul Taberei | PlazaDent.ro

Extractii dentare

In situatiile in care se impune o extractie dentara, pentru a preveni aparitia efectelor negative care vor afecta aspectul si functionalitatea chiar si a danturii definitive, medicii de la PlazaDent.ro recomanda instalarea unui dispozitiv de mentinere a spatiului, care se asigura ca exista suficient spatiu pentru ca viitorii dinti permanenti sa creasca inauntru.

Desi nu este de dorit, extractia dentara este o solutie necesara chiar si in cazul copiilor uneori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here