In societatea moderna actuala, foarte multi oameni sufera de colita de fermentatie. Aceasta tulburare a tubului digestiv este localizata in intestinul gros, in colonul ascendent si se manifesta prin gaze, reactii acide, scaune diareice decolorate, dar si prin alte semne si simptome deranjante. Cei care sunt diagnosticati cu aceasta afectiune pot sa ia masuri si sa opteze pentru un tratament naturist, care vine in completarea tratamentului alopat, daca exista unul.

Ce plante ajuta la ameliorarea simptomelor colitei?

Ceaiul care face minuni in cazul pacientilor ce sufera de colita este obtinut printr-o cominatie de flori de musetel, de codita-soricelului, de roinita si menta, de sunatoare si talpa gastei, de fructe de fenicul si de capsula de mac. Aceste plante se amesteca in parti relativ egale si se prepara sub forma de infuzie. Se beau trei cani pe zi, iar efectele sunt aproape imediate: spasmele intestinale sunt calmate, efectul este sedativ, durerile de burta sunt eliminate, ceaiul linisteste colicile biliare si ajuta la eliberarea bilei.

Totodata, un alt remediu important pentru tratarea colitelor este reprezentat de salata verde. Primavara si toamna, pacientii trebuie sa consume salata verde pe stomacul gol, inainte de fiecare masa, salata care se asezoneaza cu ingrediente naturale, precum ulei de masline si otet natural de mere sau suc de lamaie.

Colita poate fi vindecata cu ajutorul produselor apicole, mai exact polen si pastura, dar si cu ajutorul ceaiului de napraznic. Graul fiert consumat zilnic, indiferent de ora, simplu, fara adaos de sare, zahar, miere sau alte “condimente” are un efect benefic asupra pacientilor ce sufera de colita.

Nu in ultimul rand, se recomanda adaosul de marar in mancare si in salate, deoarece acesta contine substante aromate care impiedica bacterile sa se formeze si sa se dezvolte in intestin. Pentru cei care pot sa consume un amestec din plante fierte, se recomanda o cura cu fiertura preparata din planta maruntita de salvie, musetel si tintaura. Se consuma cate o lingura din aceasta fiertura la fiecare doua-trei ore, timp de doua luni. Si iata cum colita nu mai este o afectiune care nu poate fi tinuta sub control decat cu tratament alopat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here