Cand vine vorba de o alimentatie sanatoasa, miturile si conceptiile gresite abunda. O nutritie corecta ajuta oamenii sa previna diferite boli grave, cum ar fi cancerul sau bolile de inima. Mancarea sanatoasa ajuta oamenii sa isi imbunatateasca substantial starea de spirit si le creste sansele de a trai mai mult. Problema este insa ca exista atat de multe informatii referitoare la alimentatia adecvata, iar multe dintre acestea sunt contradictorii. Unele dintre cele mai populare diete includ dieta mediteraneana, dieta Atkins, dieta paleo, dieta vegetariana, dieta vegana, dieta alimentara cruda, dieta South Beach si dieta pescatariana. Sustinatorii fiecareia dintre aceste diete considera ca a lor este cea mai sanatoasa.

Care sunt cele mai importante sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa?

  • Consumul de legume, fructe, nuci, seminte si leguminoase este un prim sfat in ceea ce priveste alimentatia sanatoasa. Cea mai mare partea alimentelor consumate ar trebuie sa fie formata din legume, fructe, nuci, seminte si leguminoase.
  • Al doilea sfat ar fi consumul alimentelor reale si nu a celor procesate. Sunt ideale alimentele in starea lor naturala. Cateva dintre alimentele procesate sunt: chipsuri-le, painea alba, cerealele, legumele sau carnea din conserve, bomboanele, zaharul alb, margarina, carnea prelucrata, precum hot-dog-uri, supe la plic, sucuri de fructe, ketchup si multe altele. Cei ce sunt mari fani ai prajiturilor, este foarte simplu sa fie realizate acasa cu ingrediente proaspete. Totul se poate prepara rapid cu o reteta in fata.
  • Intrucat sfatul numarul unu implica un consum de 75% de alimente precum fructe, legume, seminte, nuci si leguminoasa, asta inseamna ca 25% ar trebui sa cuprinda carne si peste. In loc de o friptura gigantica pe farfurie, se poate amesteca putina vita cu diverse legume. Cei ce consuma carne, ar trebui sa se asigure ca animalul a fost hranit cu o dieta naturala. De exemplu, vacile ar trebui sa manance iarba, nu soia sau porumb si ar trebui sa fie libere sa pasca. Este recomandat si consumul de peste.
  • Apa este cea mai sanatoasa bautura de pe planeta. Sucurile si bauturile aromate sunt cele mai nesanatoase si ar trebui evitate cu orice pret.
  • Unul dintre cele mai bune moduri pentru o persoana de a manca mai sanatos este sa isi gateasca propriile alimente. Pe langa faptul ca va economisi bani, isi va putea controla si alimentatia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here