Chiar daca un cadru ortopedic este in general folosit in spitale si in centre de recuperare, din ce in ce mai multi pacienti prefera sa isi cumpere un astfel de dispozitiv pentru a-l folosi in viata de zi cu zi. Acesta are o forma si un aspect deosebit prin care se face util fiecarei persoane in varsta care nu mai are suficienta putere sa mearga fara sprijin, dar si pacientilor care au nevoie de recuperare in urma unui accident.

Comparativ cu batonul ortopedic, cadrul preia jumatate din masa corpului si imbunatateste in mod considerabil calitatea vietii utilizatorilor cu o mobilitate scazuta sau care sufera de anumite probleme locomotorii, intrucat le permite sa duca o viata activa, in ciuda dificultatilor. In cazul in care unul din membrii familiei are nevoie de astfel de suport si sprijin, persoanele care il ingrijesc trebuie sa stie ce model de dispozitiv ortopedic este necesar pentru a fi mai practic, astfel incat sa aleaga in mod corect din oferta companiei MagazinulOrtopedic.ro.

In ce categorie se incadreaza un cadru ortopedic?

Inainte de a lua decizia achizitionarii unui cadru de mers, pacientii trebuie sa tina cont de modelul de care au nevoie. Magazinul online comercializeaza cadre de mers echipate cu roti, cu constructie fixa, pliabile, care ofera sprijin pentru maini sau care dispun de un mecanism ce permite miscarea alternativa. In timp ce unele cadre ortopedice sunt folosite doar in interior, altele se preteaza foarte bine si folosirii la exterior.

Cadrul de mers fix este cel care are patru picioare si o baza larga care ajuta la mentinerea echilibrului, iar utilizatorul trebuie sa ridice suportul metalic si sa il mute astfel incat sa avanseze, iar abia apoi mai poate pasi in fata. Cadrul de mers fix este recomandat pacientilor care se afla in plin proces de recuperare, nu celor care il folosesc pe termen lung.

Cadru de mers | cadru ortopedic | MagazinulOrtopedic.ro

cadru ortopedic

Cadrul de mers cu roti ofera mai multa mobilitate, este mai rapid si mult mai usor de manevrat, insa mersul pacientului este mai ingreunat la curbe. Cadrul pliabil este special conceput pentru a fi transportat in masina sau in tren, ori in alte mijloace de transport in comun. Cadrele cu suport pentru maini sunt recomandate persoanelor care au artrita sau articulatiile foarte slabe si nu pot pune presiune pe maini.

Nu in ultimul rand, cadrele de mers cu miscare alternativa au picioare fixe, dar fiecare parte, din spate si frontala are un mecanism pivotant si poate fi avansata separat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here