Este adevarat ca, indiferent de varsta, vizitele la medicul dentist sunt necesare pentru efectuarea de tratamente stomatologice. De fapt, stomatologii, cum sunt cei de la Plaza Dent sfatuiesc pacienții sa facă un control de rutina de doua ori pe an, atat in cazul copiilor, cat si al adultilor.

Totusi, dupa varsta de 40 de ani, chiar si o persoana care nu a avut probleme cu dantura poate fi nevoita sa efectueze mai multe vizite intr-o clinica de stomatologie, cum este Plaza Dent din cauza faptului ca dintii incep sa se deterioreze.

Cei care isi doresc sa afle mai multe detalii despre problemele dentare cu care se pot confrunta la un moment dat, vor afla in continuare toate informatiile de care au nevoie.

Probleme dentare si tratamente stomatologice aferente

Dupa varsta de 40 de ani, oamenii sunt mai predispusi sa sufere de una dintre urmatoarele probleme dentare, care vor necesita tratamente:

  • boala parodontala;
  • dinti lipsa.

Boala parodontala

Boala parodontala este o afectiune gingivala, care poate sa apara din cauza igienei orale defectuoase, a placii dentare si a coloniilor de bacterii din placa dentara.

Simptomele cauzate de boala parodontala se manifesta prin mobilitate dentara crescuta, retractie gingivala (gingia se desprinde de pe suprafata dintilor), inflamatie si secretii purulente in zona afectata.  Tratamentul afectiunilor gingivale este diferit, in functie de stadiul in care se afla pacientul:

  • detartraj – medicul elimina acumularile de tartru de la nivelul dintilor si al zonei subgingivale si reduce riscul de aparitie a bolii parodontale;
  • surfasaj – este o procedura realizata sub anestezie locala, prin care se elimina cementul alterat si depozitele sub gingivale, curatand in profunzime suprafetele radiculare prin intermediul instrumentelor ultrasonice sau folosind chiuretele;
  • surfasajul cu lambou gingival – se realizeaza in situatia in care boala parodontala este destul de avansata si presupune efectuarea unei incizii.

Stomatologie din sector 6 | Tratamente stomatologice | PlazaDent.ro

tratamente stomatologice

Dintii lipsa

Spatiul liber lasat chiar si de un singur dinte lipsa poate cauza alte probleme dentare, precum: pungile parodontale, supraeruptia, afectiuni gastrice, pierderea de masa osoasa, extinderea bolii parodontale si multe altele.

Pentru a elimina aceste riscuri, se recomanda efectuarea unui implant. La Plaza Dent, o clinica de stomatologie din sector 6, din Bucuresti, medicii pot oferi numeroase optiuni de tratament in acest sens. Acestea pot fi consultate pe site-ul clinicii, PlazaDent.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here