Beneficiezi de placerea de a-ti amenaja apartamentul dupa gustul tau, beneficiezi de un pret de achizitie atragator…beneficiile achizitionarii unui apartament de renovat sunt numeroase insa atentie, proiectul poate deveni rapid o veritabila prapastie finaciara.

Avantajele achizitionarii unui apartament de renovat

Obtinerea unui pret bun de cumparare. Principalul avantaj se refera la pretul de cumparare. O locuinta care necesita o renovare va avea, teoretic, un pret mai scazut decat una noua sau deja renovata. In plus, pretul va fi mult mai usor de negociat, in functie de lucrarile de realizat.

Posibilitatea de a personaliza bunul. Daca ai visat mereu sa aliezi farmecul conferit de vechi cu confortul oferit de modern atunci un apartament de renovat reprezinta cea mai buna solutie. Ai posibilitatea de a-l personaliza dupa gusturile si nevoile tale, in functie de obiceiurile tale de viata. Este unul din principalele avantaje oferite de un proiect de renovare.

Reducerea facturii la energie. Renovarea apartamentului reprezinta momentul ideal pentru reducerea facturii energetice.

Dezavantajele achizitionarii unui apartament de renovat

Durata renovarilor. In functie de dimensiunea proiectului, sunt necesare cateva saptamani sau chiar luni pana cand te vei putea muta.

Costuri suplimentare. Odata lucrarile de renovare incepute, nu esti la adapost de surprize neplacute precum defecte sau vicii ascunse. Ar putea fi necesara interventia unui specialist, un lucru care implica costuri suplimentare. Atentie la aceste costuri suplimentare care nu fac decat sa umfle bugetul initial.

Cateva sfaturi inainte de achizitionarea unui apartament de renovat

  • Analizarea preturilor de pe piata si negocierea pretului apartamentului de renovat, intocmind o lista cu lucrarile de efectuat;
  • Analizarea diagnosticului imobiliar pentru a avea o idee cu privire la starea generala a bunurilor;
  • Estimarea corecta a lucrarilor de efectuat, a fezabilitatii si costurilor;
  • Verificarea autorizatiilor administrative necesare realizarii lucrarilor de renovare;
  • Intocmirea unui buget;

Amenajarile interioare ale unui apartament sunt extrem de importante deoarece contribuie la aspectul vizual placut al casei dar si la sporirea confortului ocupantilor. Trebuie sa te concentrezi pentru a gasi un echilibru intre aceste doua aspecte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here