Sensibilitatea dintilor poate fi o mare povara pentru dinti si pentru starea generala de bine. Alimentele si bauturile reci sau calde, dulciurile bogate in zahar, chiar si un vant rece, pot faca ca dintii sa doara, sa intepe, sa jeneze. In cele mai multe cazuri, dintii sunt sensibili, deoarece straturile exterioare de protectie s-au uzat. Acest lucru expune dentina care este plina de tuburi minuscule, strabatute de terminatii nervoase sensibile. Daca va confruntati cu sensibilitate la nivel dentar, iata cateva sfaturi oferite de specialistii Dental Crown Health, clinica dentara in Bucuresti, care pot ajuta la calmarea durerii!

Incercati o pasta de dinti special conceputa pentru dintii sensibili! Aproape toate marcile de pasta de dinti ofera si varianta pentru dinti sensibili. Unele contin un ingredient activ numit nitrat de potasiu, care ajuta la blocarea micilor tubuli din dentina. Nu functioneaza pentru toata lumea, insa merita incercat!

Daca nu folositi o periuta cu peri moi, daca efectuati un periaj puternic si agresiv sau daca nu va spalati dintii indeajuns de mult, nu le faceti niciun favor dintilor. Periajul dur poate diminua smaltul, crescand sensibilitatea dintilor. In cazul in care gingiile au inceput sa se retraga, iar radacina dintilor incepe sa fie expusa, un periaj dur va afecta si stratul de cementul. Acesta se uzeaza chiar si mai repede decat smaltul. Schimbarea obiceiurilor de periaj poate fi, intr-adevar, o solutie buna!

Evitati mancarea si bauturile acide! Expunerea la vin rosu, sucuri de fructe acidulate, muraturile si alimentele acide, poate pune smaltul dintilor in pericol constant. Limitati aceste alimente si bauturi si incercati sa periati dintii la aproximativ 20-30 de minute dupa consum. Chiar daca dintii inca nu sunt sensibili, este bine sa fiti prudent cu privire la consumarea anumitor alimente si bauturi, deoarece pierderea smaltului este ireversibila.

Clinica dentara in Bucuresti | clinica stomatologica in sector 3 | dentalcrownhealth.ro

clinica stomatologica in sector 3

Desigur, puteti aplica orice sfat considerati ca vi se potriveste, insa cel mai bine ar fi sa cereti sfatul unui specialist. Tocmai din acest motiv sunt recomandate si cele doua controale anuale de rutina. Daca inca nu ati apucat sa mergeti regulat la un stomatolog, accesati dentalcrownhealth.ro si faceti o programare la unul dintre specialistii Dental Crown Health, clinica stomatologica in sector 3!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here