Cele mai frecvente probleme stomatologice intalnite la copii

Ideal ar fi ca cei mici sa nu aiba nicio problema de sanatate, insa cum acest lucru este imposibil, trebuie sa existe macar masuri corecte de luat atunci cand apar problemele. Iata cateva dintre cele mai frecvente situatii problematice care apar la copii, prezentate de echipa de specialisti de la Dental Crown Health, clinica stomatologica pentru copii in Bucuresti!

Prima si cea mai comuna problema dentara este caria. Aceasta este o boala a dintelui care poate fi prevenita. In timp ce cariile nu pot pune in pericol viata copilului, acestea ar putea avea un impact negativ asupra calitati vietii.

Atunci cand dintii si gingiile sunt expuse in mod constant unor cantitati mari de amidon si zaharuri, se pot forma acizi care incep sa atace smaltul dintilor. Alimentele bogate in carbohidrati, cum ar fi bomboanele sau biscuitii, bauturile racoritoare si sucurile de fructe, lasa urme pe dinti, urme care ataca smaltul daca nu sunt indepartate la timp. Bacteriile alimentelor se instaleaza pe dinti, formeaza placi dentare care apoi se transforma in tartru, situatie care poate deteriora structura minerala a dintilor avand ca rezultat cariile dentare.

Dintii, ca orice alte componente ale corpului, se contracta si se dilata ca reactie la schimbarile de temperatura. Alimentele si bauturile calde si reci pot provoca dureri sau iritatii persoanelor cu dinti sensibili. De-a lungul timpului, smaltul se poate degrada, gingiile se pot retrage sau dintii pot dezvolta fisuri microscopice, expunand interiorul dintelui si terminatiile nervoase. Doar simpla respirare a aerului rece poate fi extrem de dureroasa pentru copii si persoane cu dinti sensibili.

O muscatura incorecta, adica malocluzia, poate crea multe probleme. Unele cauze ale malocluziei includ dintii prea aglomerati sau un numar prea mic de dinti. Accidentele traumatice sau problemele aparute in timpul cresterii, cum ar fi suptul degetului sau a suzetei pentru o perioada lunga de timp, pot provoca malocluzie.

Dentist pentru copii | clinica stomatologica pentru copii | stomatologiecopiisector3.ro

dentist pentru copii

Important este ca toate aceste probleme pot fi prevenite si chiar tratate daca sunt descoperite la timp. Tocmai din acest motiv fiecare copil ar trebui sa frecventeze cu regularitate un dentist pentru copii pentru verificari periodice. Una dintre aceste clinici unde dentistii sunt pregatiti pentru lucrul cu cei mici, este Dental Crown Health, iar programarile pot fi facute si online, accesand www.stomatologiecopiisector3.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here