Sanatatea parului depinde de partea interioara a parului (cuticula) si de straturile care il acopera si il protejeaza. Cand aceasta teaca se destrama, parul ramane neprotejat.

Acest lucru duce la uscare si deteriorare. Parul este rupt si isi pierde vitalitatea. De ce se rupe parul? Care sunt cele mai frecvente cauze

  • Alimentatie necorespunzatoare

Oamenii sunt ceea ce mananca. Modul in care ei se alimenteaza afecteaza si starea parului. Alimentele bogate in zinc, fier si acid folic au grija de sanatatea parului. Obtinerea de suficiente proteine ​​si antioxidanti din fructe si legume este, de asemenea, importanta.

  • Stres

Stresul – sursa majoritatii problemelor. Stiinta a dovedit mult timp legatura dintre stres si sanatatea slaba a parului. Se crede ca stresul provoaca caderea parului si agraveaza sanatatea parului.

  • Par prea uscat

Parul prea uscat este cea mai frecventa cauza a ruperii. Parul se usuca mai ales daca persoanele stau intr-un mediu cu umiditate scazuta sau daca folosesc des aparate pentru coafare fara a aplica inainte produse de protectie. Aceste manevre deterioreaza cuticula parului.

  • Prea multe produse cosmetice

Utilizarea prea multor produse cosmetice si vopsirea frecventa pot, de asemenea, deteriora parul in profunzime si duce la ruperea sa. Pentru a evita acest lucru, trebuie reduse la minimum produsele folosite si cautata o vopsea de par de cea mai buna calitate care sa se potriveasca bugetului.

  • Spalare frecventa

Daca parul este predispus la ingrasare, spalarea frecventa poate tenta. Dar acest lucru nu face decat sa agraveze atat starea scalpului, cat si a parului. Spalarea excesiva duce la eliberarea si mai mult a sebumului, in timp ce apa va usca parul si ii va distruge stratul protector.

  • Uscare necorespunzatoare

Cand este ud, parul devine mai vulnerabil. Prin urmare, trebuie atentie atunci cand se aplica un prosop pentru a absorbi apa de pe scalp si par. Miscarile intense afecteaza parul iar infasurarea prosopului pe cap pentru o lunga perioada de timp pune presiune pe radacini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here