Dupa miere, care este aurul stupului, laptisorul de matca reprezinta urmatorul produs apicol cu proprietati extraordinare asupra organismului. Cel mai complex produs apicol cu un profil nutritional variat, laptisorul de matca are o forma alb-galbuie, vascoasa, ca si laptele condensat, cu un gust usor astringent si acrisor. Laptisorul de matca este hrana reginei care ii asigura sanatate si prosperitate. Durata de viata a reginei este de 5 ani, pe cand durata de viata a unei albine lucratoare este de 45 de zile.

Introducerea laptisorului de matca in alimentatia oamenilor este necesara pentru calitatile nutritive deosebite pe care le are, dar si pentru proprietatile terapeutice. Laptisorul de matca imbunatateste sanatatea pe toate planurile, corectand dezechilibrele hormonale, ajutand la refacerea celulelor nervoase si la incetinirea proceselor degenerative. In plus, s-a dovedit clinic faptul ca laptisorul de matca previne formarea tumorilor canceroase, stimuleaza performantele intelectuale si combate oboseala fizica si psihica, avand un rol antioxidant si antibiotic natural.

Laptisorul de matca imbunatateste activitatea inimii, regenereaza celulele cardiace, curata sangele si scade tensiunea arteriala crescuta, reducand totodata colesterolul si trigliceridele din sange. In ceea ce priveste aparatul respirator, laptisorul de matca trateaza gripa si infectiile virale acute, iar pentru aparatul digestiv se dovedeste un medicament naturist minune, gratie efectului de regenerare a mucoasei tractului digestiv si datorita faptului ca are rolul de a scadea aciditatea gastrica.

Detoxifierea ficatului si hranirea celulelor hepatice si pancreatice reprezinta un alt plus pe care laptisorul de matca il ofera organismului, precum si reglarea nivelurilor hormonale, atat la femei cat si la barbati, crescand libidoul si reducand inflamatiile aparatului reproductiv. Cum se consuma laptisorul de matca? In functie de necesitatile organismului si de starea de sanatate a pacientului in cauza. Se foloseste o cantitate mica de laptisor de matca la inceput, care creste treptat. Laptisorul de matca se pastreaza la frigider si nu se recomanda consumul acestuia sub forma de capsule, care au efecte terapeutice reduse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here