Ceaiul verde este considerat a fi una dintre cele mai sanatoase bauturi. Este incarcat cu antioxidanti care au multe beneficii pentru sanatate, care pot include:

  • functia creierului imbunatatita;
  • pierderea grasimilor;
  • protejarea impotriva cancerului;
  • scaderea riscului de boli de inima.
Contine compusi bioactivi sanatosi

Ceaiul verde este mai mult decat o bautura hidratanta. Planta de ceai verde contine o serie de compusi sanatosi.

Ceaiul este bogat in polifenoli, care sunt compusi naturali care au beneficii pentru sanatate, precum reducerea inflamatiei si ajutarea in combaterea cancerului. Ceaiul verde contine o catechina numita epigalocatechin-3-galat.

Catechinele sunt antioxidanti naturali care ajuta la prevenirea deteriorarii celulelor si ofera alte beneficii.

Aceste substante pot reduce formarea de radicali liberi in organism, protejand celulele si moleculele de daune. Acesti radicali liberi joaca un rol in imbatranire si multe alte tipuri de boli.

Poate imbunatati functia creierului – ceai verde

Ingredientul activ cheie este cofeina, care este un stimulent cunoscut. Nu contine la fel de mult ca si cafeaua, dar suficient pentru a produce un raspuns fara a provoca efectele nervoase asociate cu consumul de prea mare de cofeina.

Cafeina afecteaza creierul blocand un neurotransmitator inhibitor numit adenozina. In acest fel, creste declansarea neuronilor si concentratia neurotransmitatorilor precum dopamina si norepinefrina.

Cofeina poate imbunatati diferite aspecte ale functiei creierului, inclusiv starea de spirit, vigilenta, timpul de reactie si memoria.

Cu toate acestea, cofeina nu este singurul compus care stimuleaza creierul din ceaiul verde. De asemenea, contine aminoacid L-teanina, care poate traversa bariera hematoencefalica

Cofeina si L-teanina pot avea efecte sinergice. Aceasta inseamna ca impreuna, cele doua pot avea efecte deosebit de puternice in imbunatatirea functiei creierului.

Creste arderea grasimilor

Pe lista de ingrediente pentru orice supliment de ardere a grasimilor, este probabil ca si ceaiul verde sa fie acolo.

Acest lucru se datoreaza faptului ca, potrivit cercetarilor, ceaiul verde poate creste arderea grasimilor si creste rata metabolica.

Intr-un studiu care a implicat 10 barbati sanatosi, administrarea extractului de ceai verde a crescut numarul de calorii arse cu 4%. Intr-un alt grup care implica 12 barbati sanatosi, extractul de ceai verde a crescut oxidarea grasimilor cu 17%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here