Cei interesati trebuie sa stie ca periutele de dinti electrice se incadreaza in doua categorii: rotative oscilante si sonice. Primele produc o miscare rotativa, cele din urma vibratii.

Periuta de dinti rotativa oscilanta

Capul de perie, mic si rotund, face miscari circulare alternand (sau nu) sensul de rotatie – folosind tehnologia 2D. Unele modele adauga miscari verticale sau pulsatii (tehnologie 3D). Datorita dimensiunilor mici, aceste perii permit accesul in locuri inaccesibile fiind, de asemenea, rapide, deoarece pot atinge 10.000 oscilatii si 40 000 impulsuri pe minut.

Periuta de dinti sonica

De data aceasta, capul periei are o forma dreptunghiulara, mai clasica. Vibreaza intre 15.000 si 30.000 de ori pe minut (in functie de model) si urmareste mai precis dezintegrarea placii dentare datorita actiunii perilor periei, care vaporizeaza saliva sub forma de bule.

Capete de periaj interschimbabile

Exista cateva modele al caror cap de perie nu poate fi schimbat. Insa, periutele de dinti electrice cu capete interschimbabile, pe langa longevitatea lor, au avantajul de a oferi diferite tipuri de perii – de la modelul standard la modelul extra-flexibil – de la peria interdentara la peria ortodontica.

De retinut, ca durata de viata a acestora este estimata la aproximativ 3 luni, ceea ce inseamna ca trebuie sa fie cumparata in mod regulat.

Avantajul bateriilor reincarcabile

Aproape toate periutele de dinti electrice functioneaza cu o baterie reincarcabila. Daca persoanele calatoresc des, un model care ofera o autonomie de functionare buna ii poate salva de descarcarea incarcatorului. Testele arata ca aceasta autonomie este insa, foarte variabila de la un model la altul – fiind intre 40 de minute si mai mult de 4 ore.

De asemenea, manerul unei periute este foarte important – daca este mare ii confera, in general, o aderenta buna. Un antiderapant pe maner poate fi util pentru a nu-l scapa atunci cand mainile sunt ude.

Inainte de a se achizitiona o periuta de dinti electrica, trebuie sa se consulte medicul stomatolog – acesta este persoana cea mai in masura sa spuna ce fel de periuta trebuie si care sunt capetele de periaj cele mai indicate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here