Sobra si eleganta, bucataria alba poate reprezenta o provocare pentru cei care si-o doresc.

Albul ofera intr-adevar luminozitate, puritate si calm. Este, de asemenea, o culoare atemporala care se adapteaza perfect tuturor stilurilor de decor.

Avantajele unei bucatarii albe
  • Luminozitatea

Albul este in esenta o culoare stralucitoare. Intr-o bucatarie, indiferent daca lumina sa este naturala sau artificiala, aceasta culoare ofera o impresie de maretie. De aceea, albul este recomandat in bucatariile care au un spatiu redus. Pe de alta parte, alegerea unui alb stralucitor va spori senzatia de luminozitate.

  • Un stil atemporal si universal

Avantajul albului este ca merge bine cu toate stilurile de decor. Este intr-adevar la fel de potrivit intr-o bucatarie ultra contemporana ca intr-o alta cu un aspect mai clasic. De asemenea, albul se adapteaza perfect la diferite materiale precum otelul inoxidabil, lemnul sau aluminiul, foarte des prezente intr-o bucatarie. Aceasta culoare ajuta si la evidentierea acestor materiale.

  • Fantezia este posibila

O bucatarie in culoarea alba dominanta permite multe fantezii. Merge foarte bine accesorizata. Albul si galbenul lamaie, rosu zmeura sau chiar verde maslin ofera bucatariei o latura unica si eleganta.

Dezavantajele unei bucatarii albe

  • Uzura mai vizibila

Dezavantajul major al albului intr-o bucatarie este imbatranirea rapida a aspectului sau. Aceasta incapere este cea mai predispusa la pete, urme si zgarieturi. Astfel de daune sunt foarte vizibile pe un dulap de bucatarie alb sau pe un perete de aceeasi culoare.

Grasimi, fum si vapori produse prin prepararea mancarurilor sau spalatul vaselor, de exemplu, vor fi, desigur, depuse pe elementele albe din bucatarie ca pe toate celelalte culori, dar vor fi mult mai vizibile pe aceasta culoare deschisa.

In timp, si mai ales intr-o bucatarie, din aceleasi motive, albul tinde sa se deterioreze sau chiar sa devina galben, mai repede decat o alta culoare.

  • Prea mult alb strica

Asa cum s-a mentionat anterior, albul aduce multa lumina si claritate bucatariei, insa ii poate da si un aspect rece, daca aceasta culoare este folosita prea mult din abundenta. Exista riscul ca incaperea sa capete un aspect spitalicesc, steril si fara suflet. Pentru a evita caderea in aceasta capcana, se poate adauga putina caldura bucatariei albe folosind podele si mobilier din lemn.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here