Ciorapii medicinali, care mai sunt cunoscuti si sub denumirea de ciorapi compresivi, sunt utilizati, in special, de catre persoanele care se confrunta cu afectiuni venoase, avand atat rolul de a imbunatatii circulatia periferica, dar si pentru a preveni agravarea afectiunilor venoase deja existente sau pentru a ameliora simptomele acestora.

Cu toate ca la aparitia lor, acesti ciorapi medicinali erau destul de incomozi, in prezent tehnica medicala prin care acestia sunt realizati a avansat foarte mult, astfel ca pe piata exista o multime de modele si tipuri de astfel de ciorapi.

De exemplu, pe site-ul Med-Tehnica.ro, oamenii pot gasi ciorapi pana la genunchi sau peste genunchi, ciorapi medicinali tip pantalon, cu varf sau fara varf. Si in ceea ce priveste culorile exista o varietate destul de mare, acestia fiind disponibili atat in culoarea naturala a piciorului, albi, negri sau chiar colorati.

Ciorapi medicinali | tehnica medicala | Med-Tehnica.ro

Ciorapi medicinali

Totusi, este de mentionat faptul ca acesti ciorapi compresivi sunt foarte utili si in alte situatii, rolul lor fiind acela de a preveni aparitia unor afectiuni mai grave.

1. Ciorapii medicinali contribuie la drenajul limfatic

Persoanele care au o viata sedentara si, in special, cele al caror loc de munca presupune un timp indelungat petrecut la birou se confrunta cu o circulatie periferica deficitara. De aceea, purtarea unor ciorapi compresivi va ajuta atat la imbunatatirea drenajului limfatic, dar si la circulatia limfei in zona membrelor inferioare.

2. Ciorapii compresivi sunt utili si in cazul persoanelor active

Chiar si persoanele active, care fac sport cu regularitate se pot bucura de beneficiile pe care le ofera acesti ciorapi medicinali. O astfel de pereche, care are totusi o compresie mai usoara, poate fi purtata in timpul desfasurarii activitatii fizice, astfel incat sa se evite aparitia febrei musculare si, mai ales, a blocajelor musculare (carcei).

3. Formarea cheagurilor de sange poate fi prevenita cu ajutorul ciorapilor compresivi

Cheagurile de sange care se pot forma in zona venelor sunt foarte periculoase, mai ales daca acestea ajung la inima, deoarece pot cauza aparitia unui infarct miocardic. De aceea, acest tip de ciorapi vor preveni aparitia acestora la nivelul picioarelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here