Ingineria auto bazata pe simulare

Industria auto globala a crescut constant. Tehnologii precum transportul conectat, experienta soferului inteligent, sistemele imbunatatite de gestionare a bateriilor si eficienta combustibililor duc la reformarea industriei auto. Inovatia nu se opreste niciodata!

Producatorii de automobile sunt obligati sa lucreze in conditii nesigure, cu o complexitate sporita, ca urmare a gamei largi de produse disponibile pentru client, a tehnologiilor in schimbare, a presiunii crescande de a inova, a preocuparilor legate de mediu si a globalizarii.

Inginerii sunt in permanenta sub presiune pentru a dezvolta produse care sa fie rezistente in viitor. Prin urmare, este esential sa se aduca impreuna expertiza potrivita care sa poata combina mai multi tehnicieni care se ocupa de proiectare cu aplicatii dificile care conduc la o productie mai rapida.

Simulatoarele bazate pe tehnologie dezvolta produsele intr-un mediu fara riscuri. Aceasta este o modalitate mai rapida si mai eficienta de a testa produsele atunci cand asteptarile sunt ridicate, iar esecul poate fi dezastruos. Simularea este cheia pentru scurtarea duratei tomarket, deoarece va accelera fluxul de lucru de la proiectare la prototip.

COMSOL Multiphysics permite inginerului auto sa investigheze cu exactitate conceptul de proiectare in productie si sa beneficieze pe deplin de capabilitatile virtuale de prototipare pe care le ofera. COMSOL Multiphysics pot cupla electromagnetii cu transferul de caldura, mecanica structurala, fluxul de lichide si alte fenomene fizice, permitandu-le sa rezolve corect problemele din lumea reala.

O aplicatie cooler termoelectric este una dintre cele 50 de aplicatii disponibile cu COMSOL Multiphysics. Utilizatorul poate testa geometriile diferite, configuratiile termocuplurilor si selectia materialului pentru a determina optiunea ideala de racire pentru o configuratie specifica sau un design optimizat pentru cea mai buna performanta.

Cercetatorii care lucreaza in industria automobilelor au utilizat, de exemplu, coroziunea de studiu COMSOL Multiphysicsto in piesele auto gasite in panourile auto. Simularea ajuta cercetatorii sa investigheze reactiile electrochimice pe suprafata nitului, sa analizeze dezintegrarea in tabla si sa inteleaga efectele geometriei in procesul de coroziune.

Cea mai recenta versiune a programului COMSOL Multiphysics ofera expertilor in simulare instrumentele necesare pentru a transforma modelele fizice si matematice detaliate in aplicatii de simulare usor de utilizat pentru a fi folosite de toata lumea in cadrul organizatiei si in afara acesteia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here