Obiceiul celor din SUA este de a decora strazile cu lumini pentru a sarbatori Craciunul. Cel mai probabil, cele mai faimoase lumini de Craciun din SUA sunt cele de la Centrul Rockefeller din New York, unde exista un pom de Craciun urias cu un patinoar public in fata, deschis in timpul Craciunului si al Anului Nou.

Craciunul in SUA vs Islanda

In Hawaii, Mos Craciun este numit Kanakaloka!

In unele comunitati au loc obiceiuri precum Mumming. In ziua de Anul Nou, in Philadelphia exista o parada a Zilei Maimutei care dureaza peste sase ore. Cluburile numite “Asociatii de Anul Nou” se desfasoara pe o perioada de mai multe luni si sunt folosite costume uimitoare. Exista patru mari categorii create: benzi desenate, fantezii, trupe de coarde si brigazi fantezie.

In sud-vestul SUA exista unele obiceiuri speciale care se aseamana cu cele din unele parti ale Mexicului. Acestea includ “luminarias” sau “farolitos”, saci de hartie partial umpluti cu nisip in care se pune o lumanare. Lumanarile sunt aprinse in ajunul Craciunului si sunt asezate pe marginea strazilor.

O mancare populara de Craciun in sud-vestul SUA este tamales.

In sudul Louisiana, in ajunul Craciunului, familiile din comunitatile mici situate de-a lungul raurilor Mississippi merg de-a lungul digurilor pentru a-l ajuta pe “Papa Noel” (numele lui Mos Craciun in franceza, deoarece Louisiana are o puternica legatura istorica cu Franta) sa gaseasca drumul spre casele copiilor.

Gamlárskvöld / Nýársdagur – Anul Nou / Anul Nou

Aceasta este una dintre cele mai importante nopti din an in Islanda, noapte in care trebuie sa aiba loc cateva traditii magice. Vacile au puterea de a vorbi, spiritele iau forma umana, mortii se ridica din mormintele lor si elfii se muta in casele oamenilor.

Focurile de artificii au fost aprinse de Gamlárskvöld incepand cu sfarsitul anilor 1700. Oamenii pun, de asemenea, afise mari cu focuri de artificii care vestesc venirea Anului Nou. Acest obicei se numeste “sprengja út árið” sau “suflarea anului”.

Þrettándinn – Epifanie – 6 ianuarie

Aceasta este ultima zi a lui Yule si este sarbatorita cu focuri de tabara si dansuri Elfin. Multe dintre traditiile magice asociate cu Revelionul trebuie, de asemenea, sa se intample in ziua de Þrettándinn.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here