Mentalitatea de succes ii invata pe copii ca, chiar daca in momentul prezent, nu pot realiza ceea ce isi doresc, cu cateva eforturi, acest vis va putea fi realizat.

Intr-o societate competitiva, frustrarea este la ordinea zilei. Renuntarea prea curand sau gandirea ca nu vor reusi niciodata sa obtina succesul – sunt comportamente care nu fac parte din „mentalitatea de succes”. Este un concept recent care apara importanta de a crede ca sunt capabili sa se dezvolte si sa-si imbunatateasca calitatile in timp.

Ce este mentalitatea de succes?

Daca persoanele ar crede ca abilitatile si calitatile fiecaruia au un caracter static si ca talentul este ceva innascut, ar tinde spre o „mentalitate fixa”. Cu toate acestea, daca ei se gandesc ca trasaturile lor de caracter se pot dezvolta intr-adevar, precum si talentul, ar avea ceea ce este definit drept „mentalitatea de succes”.

Oamenii cu o mentalitate de succes sunt cei care cred ca abilitatile lor de baza pot fi dezvoltate prin daruire si munca asidua. Astfel, vor dezvolta dorinta de a invata, acest lucru fiind fundamental pentru a continua imbunatatirea vietii.

Care sunt beneficiile acestei mentalitati ?

Copiii care isi construiesc o mentalitate de succes vor invata sa accepte si criticile. Cu aceasta atitudine, vor invata din experienta lor si se vor stradui sa adopte strategii care sa ii ajute sa imbunatateasca acolo unde gresesc. Pentru ca, chiar daca gresesc, stiu ca, prin efort, pot gasi o modalitate de a reusi.

Idei pentru a inocula mentalitatea succesului la copii

Parintii trebuie sa invete copiii ca puterea consta in a sti sa faca fata provocarilor, nu in evitarea lor. Sa-i ajute sa inteleaga ca nu conteaza daca nu reusesc, deoarece simplul fapt de a incerca este deja un pas inainte.

Adesea trebuie incurajati sa fie consecventi – una dintre trasaturile de baza ale unei persoane cu o mentalitate de succes este aceea ca nu renunta usor.

Copiii trebuie sa stie ca succesul nu inseamna sa reusesti tot timpul, ci inseamna sa te perfectionezi si sa te autodepasesti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here