Toti criticii literari si specialistii din domeniu sustin ca exista anumite carti de citit recomandate tuturor persoanelor, indiferent de pasiunile pe care le au si de genul preferat de carti.

Vestea buna este ca in anticariatul online Printrecarti.ro pot fi gasite foarte multe carti clasice, care sunt perfecte pentru dezvoltarea personala, pentru imbunatatirea propriei culturi generale si pentru relaxare in mod simultan.

Narnia, de CS Lewis – carti de citit preferate de copii si adulti

O lume fantezista renumita, Narnia este casa a sute de creaturi magnifice, cu originile, moravurile si idealurile proprii. Cititorii isi lasa imaginatia sa alerge salbatic in timp ce trec prin dulap si intalnesc unele dintre cei mai cunoscuti personaje literare din istorie.

Grapes of Wrath, de John Steinbeck

Publicat in 1939, acest roman urmareste o familie Oklahoma care paraseste tinuturile natale deoarece este nevoita sa calatoreasca in California. Cititorul va explora America intr-o poveste in care oamenii sunt impartiti in functie de puterea pe care o au si de toate calitatile lor dominante.

Imparatul Mustelor, de William Golding

Acest roman clasic urmareste viata unor adolescenti care ajung pe o insula pustie si traiesc fericiti pana cand se intalnesc cu localnicii, iar existenta lor pe insula frumoasa si placuta se prabuseste intr-un cosmar primitiv si crud.

The Kite Runner, de Khaled Hosseini

O poveste despre prietenia adevarata, The Kite Runner il urmareste pe Amir in timp ce incearca sa gaseasca singurul prieten adevarat pe care l-a avut vreodata – in ciuda abandonarii acestuia din cauza diferentelor etnice si religioase care au fost intense in Kabul, Afganistan. Atunci cand aceasta carte se afla pe raftul cu carti la reducere nu trebuie ratata.

Despre oameni si soareci, de John Steinbeck

Despre oameni si soareci este o poveste complexa a unei prietenii intre doi muncitori migranti: George Milton si Lennie Small, din California. Prietenia lor se dezvolta pe masura ce acestia lucreaza pentru a isi pune in scena visele – acela de a avea pamant si animale.

Carti de citit | carti la reducere | Printrecarti.ro

carti de citit

Poveste despre doua orase, de Charles Dickens

Dupa 18 ani ca prizonier politic, dr. Manette este eliberat si se intoarce in Anglia impreuna cu fiica sa Lucie. Acolo, doi barbati extrem de diferiti se indragostesc de Lucie si totul se impleteste intr-o poveste trista despre dragoste si sacrificiu.

Cartile considerate clasice sunt cele a caror actiune este universal valabila, indiferent de timpul in care se desfasoara actiunea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here