Alsacia este regiunea franceza situata la granita cu Germania, care s-a aflat, de-a lungul timpului, la intersectia mai multor influente culturale. Alsacia a apartinut Germaniei la mijlocul anilor 800, a revenit Frantei in 1681, cand regele Ludovic al XIV-lea a reusit sa obtina acest statut. Pana la al Doilea Razboi Mondial, Alsacia s-a aflat tot sub stapanire germana, fiind o regiune care a fost „pasata” de la o tara la alta de-a lungul mai multor sute de ani, situandu-se si azi la limita dintre cele doua tari. Capitala regiunii Alsacia este Strasbourg, locul unde se afla poate cele mai importante institutii europene.

Principalele motive pentru a vizita Alsacia

Strasbourg este una dintre principalele atractii ale acestei zone, un oras demn de vizitat si admirat, datorita centrului sau istoric, care a intrat in patrimoniul cultural mondial UNESCO. Iarna, aici se gazduieste cel mai mare si mai vechi targ din Europa. La Strasbourg, turistii care vin de Craciun sau in apropierea acestei sarbatori, o serbeaza cu decoratiuni, colinde dulciuri si vin fiert.

Arhitectura cladirilor din Strasbourg este deosebita, casele cucerind turistii prin aspectul lor. Ele dateaza din secolele al XVI-lea pana la al XVII-lea, ceea ce face ca intregul oras sa para tot timpul imbracat in straie de sarbatoare. In Strasbourg exista hoteluri mici, dar si lanturi internationale de hoteluri, unde turistii se pot caza in functie de preferinte si de buget.

Din punct de vedere turistic, orasul este cunoscut datorita catedralei gotice Notre Dame (a nu se confunda cu cea din Paris), situata in centru, dar si datorita muzeelor, bisericilor, expozitiilor de tot felul si parcurilor superbe. Amestecul franco-german este vizibil si in bucataria locala, iar acesta aspect nu poate fi decat un plus pentru turisti. Exista locatii in care turistii se pot delecta cu tarte frantuzesti si cu coq au vin, dar si locatii in care turistii pot bea bere germana si pot manca un wurst.

Strazile orasului Strasbourg sunt pline de magazine, centre comerciale, localnicii fiind foarte amabili, iar turistii pot pleca cu amintiri de neuitat. Strasbourg este principala atractie a turistilor pentru un city break de cateva zile in regiunea Alsacia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here