Daca solul este bun, temperatura potrivita si implicarea la cote maxime, cultivarea ardeilor in propria gradina poate sa devina un proiect simplu si placut. Este nevoie doar de cateva elemente de baza pentru a stii exact cum se pot obtine cei mai buni si gustosi ardei. Munca in esenta nu este una foarte grea, iar gospodarii se vor putea bucura intr-un timp scurt de produse sanatoase.

Care sunt cele mai bune metode pentru cultivarea ardeilor?

Soiurile de ardei variaza de la violetul intens pana la cei albiciosi sau galbeni, insa culoarea nu este cel mai important aspect atunci cand se decide plantarea acestora. Marimea acestora poate fi un element mult mai important. In functie de acest aspect, gradinarii vor stii daca au loc in gradina sau nu pentru ei.

Ardeii sunt in general considerati legume anuale in majoritatea gradinilor, insa ei de fapt sunt plante fragede, inrudite cu rosiile si vinetele. Culturile de ardei prefera un pamant fertil si o temperatura foarte ridicata. Solul trebuie sa fie foarte bine drenat, cu acces direct la lumina soarelui pentru aproximativ jumatate din zi, in acest fel ei vor creste frumosi si sanatosi.

Cand se va alege locatia din gradina unde acestia vor fi plantati, trebuie evitate zonele unde anterior au fost rosii sau cartofi, deoarece aceste legume sunt vulnerabile la acelasi tip de daunatori si ar putea afecta solul. Daca in schimb se va opta pentru cultivarea lor in ghiveci, este bine ca pamantul sa fie inlocuit in fiecare an.

Ardeii au nevoie, ca si alte plante, de nutrieti suplimentari, fosforul si calciul fiind esentiale pentru cresterea corespunzatoare a acestora. Ingrasamintele bogate in azot ar trebui totusi evitate deoarece acestea stimuleaza cresterea frunzelor in locul legumelor.

In privinta daunatorilor, este importanta hranirea si udarea acestora cu solutii pe baza de piper, acestea ajutand la eliminarea si prevenirea bolilor. In functie de solul ales, ardeii se vor maturiza in doua – trei luni din momentul in care au fost plantati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here