Da, se pot face calatorii lungi cu o masina electrica. Dovada este in acest articol cu aceste cinci masini electrice, toate cu o autonomie de peste 500 sau chiar 600 de kilometri. Cel putin in ciclul WLPT si conform informatiilor furnizate de producatori.

1. Tesla Model S Long Range: pana la 663 km

In fruntea listei, Tesla Model S in versiunea cu autonomie lunga are – potrivit producatorului californian – o autonomie foarte buna de 663 km in ciclul WLTP. Pe autostrada, aceasta poate parcurge aproximativ 450 km fara a trebui sa se preocupe de reincarcare.

Dar acest sedan puternic (540 de cai putere) are un rival serios in Tesla Model 3 si cei 614 km ai sai (tot in versiunea Long Range). In mod logic, acest lucru l-ar plasa pe locul al doilea. In ceea ce priveste Tesla Model Y, aceasta are 533 km.

2. Ford Mustang Mach-E: pana la 610 km

Sa ramanem in Statele Unite. Ford a integrat energia electrica in familia Mustang si este un succes! Cu versiunea Extended Range AWD si cu puternica sa baterie de 99 kWh, Ford Mustang Mach-E are o autonomie maxima de 610 km (peste 375 km pe autostrada in conditii reale). Un adevarat succes pentru acest mare SUV electric cu 5 usi.

3. Volkswagen ID.3 Pro S: pana la 542 km

Din fericire, constructorii europeni nu sunt lasati in urma, iar pe locul trei se afla germanul Volkswagen. Versiunea sa ID.3 Pro S pretinde 542 km intre reincarcari, gratie unei baterii de 77 kWh. Aceasta valoare este putin mai buna decat cea a surorii sale mai mici, ID.4. Votata “World Car 2021” la World Car Awards, ID.4 are o autonomie maxima ceva mai mica: aproximativ 520 km.

4. Skoda Enyaq iV 80: Pana la 533 km

Exista foarte putine diferente intre ID.3 si acest Skoda Enyaq iV. Cu acest SUV, producatorul ceh anunta o autonomie de pana la 533 km. In orice caz, in versiunea 80 si in bateria sa de 77 kWh. Suficient pentru a concura cu Tesla Model Y, care are exact aceleasi performante in acest domeniu.

5. Audi Q4 e-Tron: pana la 513 km

Pentru a incheia acest Top 5, ne intoarcem in Germania. La Audi, in special. Audi Q4 e-Tron, cu bateria sa de tip Skoda (77 kWh), ofera o autonomie maxima de 513 km. Mai bine decat versiunea e-Tron GT si cei 479 km ai sai. O performanta onorabila, intr-adevar, si aproape identica cu cea a celebrului Porsche Taycan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here