In anul 2018, pasionatii de carti SF au fost cu adevarat rasfatati de aparitia romanului „Seveneves. Sapte Eve”. Este scris de Neal Stephenson si aproape ca prezinta doua romane intr-unul singur.

In prima parte a acestui roman, luna a explodat. In urma acestui eveniment, ramasitele lunare orbiteaza in jurul Pamantului, iar in final se vor transforma intr-o ploaie de meteoriti care va dura intre 5 si 10.000 de ani. Nimic nu mai poate fi salvat, totul este menit pieirii si disparitiei, insa mai exista o speranta, Statia Spatiala Internationala, un loc in care sunt adunati cei mai buni dintre cei bun din toate orasele si satele lumii.

Evident, atat de multi oameni intr-un loc nu pot fi tinuti sub control, asa ca marele grup se desparte in doua: unul care ramane la baza si unul care pleaca in spatiu cu zeci de navete spatiale. In final, raman in viata numai cateva femei, sapte la numar, care pun bazele unei noi lumi.

Pare ca totul se termina aici, insa actiunea continua cu 5000 de ani in viitor, trecutul devenind istorie. Locuri noi, personaje noi, tehnologie uimitoare, constructii rupte de realitate si oamenii, miliarde de oameni. Cum s-a ajuns aici? Pura stiinta, fizica, matematica, tehnologie, astronomie.

Desi exista oameni, acestia au o viata fada, lipsita de sens si fericire. Totul se invarte in jurul tehnologiei descrisa cu lux de amanunte, atat de multe amanunte incat atmosfera devine plictisitoare, mai ales pentru cei care nu sunt pasionati de domeniu. Cu toate acestea, cartea are un final neasteptat pe care fiecare trebuie sa-l descopere singur si sa-l interpreteze conform valorilor personale.

Blog de carte,  recomandari de carti | recenzii, eseuri, explicatii si chiar carti de vanzare | blog.printrecarti.ro

recomandari de carti

Daca sunteti interesati si de alte recomandari de carti, blogul Printre Carti va sta la dispozitie cu o multime de recenzii, eseuri, explicatii si chiar carti de vanzare. Accesati site-ul acestui blog de carte, blog.printrecarti.ro si recomandati-l si altora daca-l veti gasi folositor. Parerile despre carti pot fi impartite, insa numai citind o carte va puteti face o parere despre continutul ei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here