Unul din cele mai importante aparate electrocasnice dintr-o bucatarie, care ajuta la prepararea cremelor dulci si sarate pentru diferite preparate este un mixer de bucatarie conform necesitatilor utilizatorilor. Primele modele au aparut in Uniunea Sovietica si erau foarte galagioase. Acum, modelele sunt mult mai silentioase si sunt ideale pentru ca usureaza atat munca gospodinelor, cat si a marilor bucatari.
Ce caracteristici are un mixer de bucatarie bun?
Mixerele de bucatarie moderne stau la baza celor mai complexi roboti de bucatarie, iar pe piata exista o multime de modele din care cumparatorii trebuie sa il aleaga pe cel care se potriveste nevoilor lor. Inainte de a face o asemenea alegere, clientii trebuie sa aleaga un mixer de mana sau cu bol. De preferat este un mixer de bucatarie cu bol, si cu un bol cat mai mare, astfel incat utilizatorii sa nu prepare de doua sau de mai multe ori aluatul sau amestecul.
Mixerul se alege si in functie de puterea pe care o are. Un model de mixer de mana va avea o putere de 500 de W, in timp ce un model profesional cu bol va avea o putere care va depasi chiar si 1200 W. In functie de treptele de viteza de care dispune, exista modele chiar si cu 15-20 de trepte de lucru, cu 50 de turatii sau maxim 300 de turatii pe minut.
Criterii suplimentare de alegere a mixerului de bucatarie
Un alt lucru de care trebuie sa dispuna acest aparat electrocasnic este un motor performant si o capacitate mare a bolului. Bolul trebuie sa aiba o capacitate de minim 1.5 litri, dar pe piata sunt disponibile si modele care ajung pana la cinci litri.
Conteaza foarte mult si materialele din care este realizat respectivul mixer, sa fie de cea mai buna calitate, sa nu rugineasca si sa nu se indoaie in cazul unor mici incidente. Numarul de accesorii cat mai mare si greutatea cat mai mica sunt criterii definitorii pentru mixerul de bucatarie.