Un cadru de mers este un dispozitiv utilizat de persoanele care au dificultati de mers pentru a le ajuta sa isi imbunatateasca stabilitatea, siguranta si manevrabilitatea.

Exista mai multe tipuri de cadre de mers, de la cele fara roti, la cele cu doua roti, la cele cu patru roti si chiar la cele care au patru roti, care sunt cunoscute si sub denumirea de rolatoare. Un cadru de mers cu roti este ideal pentru persoanele care au nevoie de mai mult ajutor pentru a merge independent.

Care sunt avantajele cadrului de mers?

Exista multe avantaje in utilizarea unui cadru de mers, printre cele mai importante fiind:

Siguranta fizica imbunatatita: Utilizarea unui cadru de mers poate ajuta o persoana sa evite impiedicarea si caderea. Acest lucru este deosebit de important pentru persoanele in varsta, pentru care o cazatura poate avea consecinte grave din cauza varstei si fragilitatii.

Independenta sporita pentru utilizator: utilizarea unui cadru ortopedic poate imbunatati considerabil nivelul de independenta al persoanelor care au dificultati de deplasare, independenta fata de o persoana insotitoare le ofera incredere si suport pentru a indeplini sarcini marunte pe cont propriu

Recapatarea fortei fizice: in cazul persoanelor care se confrunta cu dificultati de deplasare temporare, din cauza unui accident sau interventii chirurgicale, un cadru de mers ii poate ajuta sa efectueze exercitii fizice care sa contribuie la recuperarea functiilor locomotorii, iar mersul pe jos este o buna modalitate de a contribui la acest proces.

Cadru de mers | cadru ortopedic | MagazinulOrtopedic.ro

Cadru de mers

Reduce stresul asupra corpului: Prin distribuirea greutatii si prin faptul ca permite partii superioare a corpului sa preia o parte din sarcina mersului, utilizatorul cadrului de mers poate reduce la minimum stresul asupra corpului. Important este insa sa se foloseasca un cadru de mers potrivit nevoilor si abilitatilor lor, in magazinul online MagazinulOrtopedic.ro putand fi gasita o gama vasta de astfel de dispozitive, de la cele fixe sau pliabile, al cadre cu roti, reglabile pe inaltime sau chiar pentru copii.

De asemenea, prin folosirea unui cadru de mers, utilizatorii se pot bucura si de alte beneficii, cum ar fi posibilitatea de a face plimbari mai lungi si imbunatatirea starii psihice, deoarece nu mai depind de alte persoane pentru a face si cele mai scurte deplasari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here