Inspectia tehnica periodica a autoturismului reprezinta verificarea acestuia in amanunt pentru respectarea termenilor de revizie recomandati de producator, iar statia ITP in sector 6 este unul din principalele locuri in care conducatorii auto pot face acest lucru in conditii de deplina siguranta in capitala. ITP-ul este important nu numai pentru a circula in legalitate, ci si in deplina siguranta.

Ce trebuie verificat in timpul unei inspectii ITP in sector 6?

In primul rand, specialistii vor verifica luminile. Acestia sunt interesati ca toate luminile sa functioneze in mod corespunzator, atat farurile, cat si luminile de semnalizare, luminile de avarie, de spate sau de pozitie, precum si luminile de frana. In plus, se verifica si placutele de inmatriculare sa fie lizibile si curate, dar si jantele si pneurile sa nu fie deteriorate.

In ceea ce priveste verificarea parbrizului, nu trebuie sa existe fisuri si deteriorari, iar stergatoarele sa poata mentine geamul curat. Inainte de a se prezenta la statia ITP autoutilitare in Bucuresti cu sediul online la adresa Alfaitp.ro clientii trebuie sa completeze nivelul lichidului de spalare de geamuri, sa verifice nivelul de combustibil si de ulei de motor, dar si scaunele si centurile de siguranta si claxonul.

Fara doar si poate, masina trebuie sa fie dotata cu trusa de prim ajutor, cu setul de triunghiuri reflectorizante, cu vesta si stingator pentru a trece cu brio de inspectia tehnica periodica. Cei care nu mai stiu cand le expira ITP-ul pot sa faca o verificare rapida online pe site-ul companiei, loc unde pot verifica si daca au asigurarea auto RCA valabila, document fara de care nu se pot prezenta la ITP.

ITP autoutilitare in Bucuresti | ITP in sector 6 | Alfaitp.ro

ITP autoutilitare in Bucuresti

In ceea ce priveste costurile, acestea sunt exprimate in lei pe site si nu exista taxe ascunse de care conducatorii auto sa afle abia atunci cand se prezinta la sediu. In cazul in care masina este respinsa la ITP, soferii nu trebuie sa intre in panica. Acestia au la dispozitie 30 de zile sa isi remedieze problemele, dupa care masina va fi supusa unei noi inspectii tehnice pe care o vor trece fara probleme.

In cazul in care conducatorii auto circula cu ITP-ul expirat, atunci sunt supusi unei amenzi mari si retinerii talonului masinii si confiscarii placutelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here