Datorita unui fotoliu rulant, pacientii care sufera de dizabilitati locomotorii se pot bucura de o oarecare independenta. Dar timpul pe care acestia il petrec intr-un astfel de dispozitiv medical poate fi destul de indelungat, astfel ca este foarte important ca acestia sa il poata regla pentru a putea beneficia de un confort sporit.

Totusi, este important ca acestia sa stie ca in functie de configuratia pe care un scaun cu rotile, pot fi influentate comfortul, postura, stabilitatea si chiar abilitatea pacientilor de a-l folosi.

Astfel ca acestia pot apela la distribuitori autorizati de dispozitive si echipamente medicale, MagazinulOrtopedic.ro oferind clietilor sai, pe langa o gama variata de produse ortopedice, si consiliere in alegera celui mai potrivit dispozitiv.

Cum ar trebui sa se regleze un fotoliu rulant?

Un carucior rulant reglat corect asigura un spatiu suficient genunchilor pentru a se potrivi sub blatul de la masa, precum si inaltimea suportului pentru picioare astfel incat sa nu se loveasca de obstacole in timpul deplasarii.

De asemenea, in momentul in care sunt realizate aceste ajustari trebuie sa se reaseze si pernele (de la spate sau/ si de la maini), spatarul si alte ajutoare de pozitionare, deoarece in timpul acestui proces potrivirea tuturor acestora va fi afectata.

In plus, odata facut ajustarea, scaunul rulant trebuie ajustat pe rampe, suprafete diferite si pante laterale, pentru o asigurare ca toate nevoile de mobilitate ale pacientului au fost indeplinite.

Carucior rulant | Fotoliu rulant | MagazinulOrtopedic.ro

fotoliu rulant

Motive pentru care ar trebui investit intr-un fotoliu rulant bun

Un scaun cu rotile ajuta atat pacientul, cat si persoana care il ingrijeste, la deplasare si realizarea de plimbari, usurandu-le si infrumusetandu-le viata. Printre cele mai importante motive care sustin achizitionarea unui scaun rulant bun sunt:

  • o deplasare usoara – atat persoanele cu un grad usor de handicap locomotor, cat si cele cu un grad mai avansat, se pot bucura de posibilitatea de a se deplasa fie in interiorul propriei locuinte, fie chiar si la exterior;
  • scaunul cu rotile este un dispozitiv medical rezistent, cu o durata de viata foarte lunga;
  • contribuie la o stare psihica mai buna datorita independentei pe care o ofera.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here